WIJDEMEERSE WEBKRANT
Amicitia wint KUD Quiz
's-Graveland, za 28 november 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Tijdens een zinderend ouderwets Dorpsfeest werd vanavond de uitslag van de Ken Uw Dorp quiz bekendgemaakt. Amicitia won de Quiz.


350 KUD Quiz deelnemers bij De Drie Dorpen.

Update 29-11-2015, 14.12: Foto's toegevoegd.

André Janmaat opende de avond en verklaarde dat het succes van de KUD Quiz de stoutste verwachtingen van de samenstellers en organisatoren overtroffen had. Maarten Steinkamp was de speaker van de avond. Hij kondigde aan dat er "zaalparticipatie" verwacht werd. Een aankondiging die ruimschoots bewaarheid bleek te worden met zingen, dansen en polonaise lopen. Aan Ben Steenvoorden was de beurt te eer gevallen om de antwoorden op de vragen te geven, althans de antwoorden op sommige vragen, omdat de avond anders in de kleine uurtjes zou eindigen.


Zaalparticipatie!


De DJ met speaker Maarten Steinkamp.

Het kleinste (?) team van slechts zes man/vrouw.

Instinkers

De avond was gelardeerd met filmpjes waarin autoriteiten als wijkagent Carl Klein uitlegden hoe het zat met de drempels en plateau's op de Elbert Mooylaan. Het bleek dat volgens die redenering de Emmaweg het rijkst bedeeld is met echte onvervalste drempels. Ook werden de witte bruggen langs de Kortenhoefsedijk per kano door Bram de Kloet geteld. Het waren er 27.
Een instinker was de vraag "Hoe lang is Martijn Smit, burgemeester van Wijdemeren?" De komma deed veel teams de das om. Martijn Smit is 1.80 meter lang. De vraag was, door de komma, dus niet hoeveel jaar Martijn Smit al burgemeester van Wijdemeren is.

Inhaalslag Amicitia

In de loop van de avond begon zich al af te tekenen welke teams hoge ogen gooiden. Bij tussenstand 1 warenb dat 3) Team Steengoed, 2) Team Boomkens en 1) Team De Importanto's. Bij de uitslag van de limericks, gepresenteerd door Hans en Monique Hagen, werd duidelijk dat Daniël Stalpaert ook de limerickwedstrijd had gewonnen met:

Een wijde mevrouw uit de meren,
zag het tij in de quiz tegenkeren!
De uitslag moet verfraaid,
de organisatie gepaaid!
Ze wil anders wel uit de kleren!


Bij tussenstand 2 was Amicitia opgestoomd naar plaats 1, werd Team Boomkens nummer 3 en eindigde Team Daniël Stalpaert op plaats 2.


Het winnende team: Amicitia.


Het team Daniël Stalpaert dat won met de limerick en tweede werd in de quiz.

De eindstand was:

  1. Amicitia
  2. Daniël Stalpaert
  3. CDA

De rode lantaarn , de poedelprijs, ging naar hekkensluiter het Team De Lokale Import.


De poedelprijs, de rode lantaarn, ging naar team De Lokale Import.

Imagine

De Wijdemeerse Webkrant en het team Persmuskieten maken weer een diepe buiging voor de organisatoren van de Quiz, ditmaal voor de organisatie van de quiz en deze slotavond, die de saamhorigheid en broederschap in 's-Graveland/Kortenhoef een enorme oppepper gaf. De avond werd afgesloten met Imagine van John Lennon, op het podium luidkeels gezongen door Amicitia en luid meegezongen door de zaal, die de verlichte telefoons in het ritme mee zwaaide. Een waardige afsluiting.


Het team Persmuskieten.
V.l.n.r. Douwe van Essen, Nadja Jungmann, Rik Jungmann, Herman Stuijver en Saskia Luijer.
(Eén lid, Dela Jungmann, ontbreekt.)


De organisatoren
V.l.n.r.: Julia de Kloet, Klaartje Steinkamp, Yvonne van den Brand, Bram de Kloet,
Ben Steenvoorden, Martijn van den Brand en voorzitter André Janmaat.

Ieder jaar een KUD quiz is niet haalbaar, maar voorzitter André Janmaat kondigde aan dat op 28 oktober 2017 de volgende Ken Uw Dorp Quiz georganiseerd zal worden. We kunnen niet wachten tot het 2017 is.

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief