WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Gockinga Wedstrijd
's-Graveland, di 14 oktober 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Afgelopen zondag organiseerde de Kynologenclub Gooi- en Eemland de jaarlijkse wedstrijd om de Jonkheer Gockinga beker.

De Jhr. Gockinga Wedstrijd, een Gooise traditie vanaf 1968

Aan deze wedstrijd deden teams uit het hele land mee die streden om de felbegeerde beker. Het is een combinatiewedstrijd op zowel het gebied van Gedrag & Gehoorzaamheid (G&G) van de honden, alsook op het terrein van de Behendigheid (Agility) en op de verschillende niveaus. Het is ieder jaar weer een feest om de enthousiaste combinatie’s aan het werk te zien en dit gebeuren trekt dan ook zo’n 400 deelnemers en bezoekers.

Voor het ontstaan een stukje geschiedenis:

Een van de eerste instructeurs van de K.C. Gooi- en Eemland was Jonkheer Gockinga. Vooral in de jaren 50 en 60 waren hij en zijn gezin zeer actief in het verenigingswerk. Hij bezocht clubmatches, deed mee aan allerlei wandelactiviteiten georganiseerd door de K.C. Gooi- en Eemland en hij gaf natuurlijk ook les. Deze lessen werden toen nog gegeven in Laren bij het Zonnehoekje. Hij organiseerde ook wedstrijden tussen de verschillende verenigingen.

Vanuit die wedstrijden is in 1968 de wedstrijd om de Gockingabeker ontstaan. Omdat de KC Gooi- en Eemland veel waardering had voor het werk van Jonkheer Gockinga, heeft men zijn naam verbonden aan deze jaarlijks terugkerende landelijke wedstrijd, die dan gehouden werd bij de winnende Kynologenclub. Sinds 2003 is de organisatie van dit jaarlijkse evenement definitief toegewezen aan KC Gooi- en Eemland. De wedstrijd is voor G&G en Agility teams van verenigingen, aangesloten bij de Raad van Beheer of aangesloten bij de Stichting Gedrag.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief