WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Villa Primair in Opspraak
Wijdemeren, vr 7 februari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Villa Primair, het overkoepelende bestuur van 26 openbare scholen in de regio, is weer eens in opspraak. Anonieme briefschrijvers luiden de noodklok.

Volgens de briefschrijvers is er veel mis bij Villa Primair, aldus een groot artikel in de G&E van vandaag. Falend toezicht, afkoopsommen voor onterecht ontslagen personeel, geen aandacht voor de kwaliteit van het onderwijs, te hoge bezoldigingen, twijfel aan integriteit. Het is nogal wat, dat enkele betrokken directeuren onthullen. De leden van de raad van toezicht zouden een salarisstijging van 800% ontvangen, waarmee ze voor een paar keer vergaderen nu kennelijk op het landelijk gemiddelde zitten, volgens wethouder Adriani in de Gooi en Eemlander.

Dit is niet de eerste keer dat er gedoe is bij Stichting Primair, die later Villa Primair ging heten. In 2004 was er door wanbeheer ene tekort van 1,4 miljoen euro, waarvoor de deelnemende gemeenten opdraaiden. Later was er in Kortenhoef de kwestie Meester Willem, onderwijzer Willem Degekamp werd op non actief gezet en dreigde ontslagen te worden door de directeur van Primair, Pauline van Hoogenhuizen, een voormalig wethouder uit Almere. Het dorp organiseerde een maand lang massale protesten, waarna de directeur van de Curtevenneschool en later die van Primair het veld moesten ruimen.

Wethouder Lia Moote had ook heel wat te stellen met Primair. Regelmatig moest zij de raad achter gesloten deuren bijpraten over de financiën van de Stichting, hetgeen op zich al een teken aan de wand was. In 2011 was het weer raak. Er werd fraude ontdekt. In 2012 had Bussum het gehad met Primair. De gemeente dreigde om uit het samenwerkingsverband te stappen.

En u de brief van de verontruste directeuren. Voor de op 1 februari aangetreden nieuwe directeur van Villa Primair is dat niet de start die hij zich gewenst had.

Ria Hennis (DB) stelde vandaag direct schriftelijke vragen aan wethouder Joost Boermans.

In Wijdemeren zijn de volgende openbare basisscholen onderdeel van Villa Primair:

  • De Sterrenwachter, Loosdrecht
  • Curtevenneschool, Kortenhoef
  • De Linde, Loosdrecht
  • De Catamaran, Loosdrecht
  • Meester Kremerschool, Nederhorst den Berg
bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief