WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Puntjes op de Winkel i
Loosdrecht, za 2 november 2013

Liesbeth Siderius (Siderius) wees erop dat het initiatiefvoorstel over de winkelopenstelling van de vijf kleine partijtjes samen komt. Even de puntjes op de i.

Voor de buitenstaanders zoals de WWK leek het alsof de gang van zaken als volgt was:

De hernieuwde poging om de winkels op zondag open te stellen begon als een motie van VVD en D66 in september. Zie het persbericht van die twee partijen voor de raad van september.
In de raad van 26 september wees Felix Flameling (GL) er op dat hij niet genoemd werd als mede-indiener door Joep Frijdal (VVD), maar wel meedeed. ("Hallo, je vergeet mij!") Frijdal verklaarde dat hij door drukke werkzaamheden de GroenLinkser even vergeten was en bood zijn excuus aan.
De VVD-D66-GL motie werd in de raad afgestemd, omdat er op de agenda van de commissie Bestuur en Middelen van 3 oktober een initiatiefvoorstel van de vijf kleine partijen stond dat ook handelde over de winkelopenstelling.

Uw redacteur miste even de ragfijne nuance tussen de VVD-D66-GL motie en het initiatiefvoorstel van de vijf kleine partijen, Siderius, GL, PvdA, D66 en VVD. Hij dacht, naar nu blijkt ten onrechte, dat er sprake was van Zwaan kleef aan, ofwel VVD en D66 begonnen en kregen gaandeweg bijval van GL, PvdA en Siderius, wat uitmondde in een initiatiefvoorstel van alle vijf.

Vijf indieners


Liesbeth Siderius (Siderius)

Liesbeth Siderius schreef:


Het was niet helemaal Zwaan kleef aan : de oorsprong voor het initiatiefvoorstel lag bij D66 en mijzelf; Groenlinks en PvdA deden mee.
Het kostte natuurlijk tijd om zo een voorstel voor te bereiden, prima gesteund door de griffie overigens.

In september wilde de VVD (gesteund door D66) het nog proberen met een motie. Door het initiatiefvoorstel dat intussen vrijwel klaar was, was dat niet nodig.

Dus twee aparte initiatieven (motie en los daarvan initiatiefvoorstel). Nu is de motie een lapmiddel geworden vanwege de vertraging veroorzaakt door een van de insprekers.

Zo is het in werkelijkheid gegaan.


Het geheel wekt enigszins de indruk dat de indieners allen wat ongecoördineerd over elkaar heen struikelden om de winkelopenstelling in campagnetijd bij te kunnen schrijven op hun eigen lijst met politieke successen.

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief