WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Goed Gesprek over Eikenrode
Loosdrecht, do 1 augustus 2013

Vanmorgen sprak burgemeester Martijn Smit met omwonenden van Eikenrode. Daarbij legde hij uit hoe het zit.

Dat gesprek leidde tot twee tweets. Eerst eentje van @boshacke gevolgd door één van @martijn_e_smit. Voor degenen onder ons die niet twitteren. Een tweet is een minberichtje van maximaal 140 tekens dat je de wereld in slingert. Een twitteraar heeft z.g. volgers die zichzelf aanmelden. Het getwitterde bericht komt in ieder gevall bij alle volgers van de twitteraar terecht.

@boshacke is een Twitterpseudoniem van omwonende hondenbezitters nabij Eikenrode die strijden voor het open blijven van Eikenrode (52 volgers). @martijn_e_smit is onze gewaardeerde burgervader Martijn Smit (1052 volgers).

Eerst twitterde @boshacke blij:

Ook Martijn Smit was blij, want hij twitterde daarna:

Gewestraadseltje

Wat het woordje #gooienvecht in de tweet van Martijn Smit doet is een raadseltje, maar dat hoort bij tweets omdat ze zo kort zijn. Neemt Wijdemeren nu echt afscheid van het gewest? Is er weer een toenaderingspoging tot het gewest? Geeft het aan dat Bussum in het gewest zit en wij er uit willen en vreemd gaan met Stichtse Vecht en Loenen?
Of is het alleen maar om aan te geven waar Wijdemeren ligt, want (meestal buiten de regio) moet dat nog altijd uitgelegd worden... "Wijdemeren? Ja, bij Hilversum..., Loosdrecht, 's-Graveland, je weet wel! O daar...!"
Zoiets van: "Waar woon je? ik woon in #gooienvecht! O daar...!"

Dossier Eikenrode

bron
twitter
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief