WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Tegenstanders Ter Sype
Nieuw Loosdrecht, za 10 november 2012

Op 16 oktober werd bekend dat Hilversum de bouw van de nieuwbouwwijk Ter Sype steunt. Het wachten was op de tegenstanders.

Al jaren en jaren wordt bestuurlijk gesteggeld over het verleggen van een baan op vliegveld Hilversum om zo de bouw van nieuwbouwwijk Ter Sype in Nieuw Loosdrecht al dan niet mogelijk te maken. Op 16 oktober werd bekend dat Hilversum mee wil werken aan het verleggen en verharden van de baan, maar wel met een beperking op het aantal vliegbewegingen.

Gooi en Eemlander over Ter Sype

Het bleef even stil, maar de actiegroep Geen Herrie op de Hei, liet weer van zich horen bij monde van Eddie de Paepe die gisteren een groot artikel op de voorpagina van de Gooi en Eemlander publiceerde.
Eddie de Paepe voert alle tegenstanders van het plan op, zoals de actiegroep Geen herrie op de Hei, de provincie Utrecht, de gemeente De Bilt, niet nader genoemde milieubewegingen en de Vrienden van het Gooi. De genoemde personen en organisaties zijn als door een donderslag bij heldere hemel verrast door de aankondiging dat Hilversum medewerking wil verlenen aan het plan.

Stiekem doorgelobbyd

In het stuk van Eddie de Paepe is sprake van een projectontwikkelaar (Lithos) die zeshonderd woningen wil bouwen en "de afgelopen twee jaar stiekem heeft doorgelobbyd". (Als of er een afgemeten periode bestaat waarin wel of niet gelobbyd mag worden. "Geen herrie op de Hei" kon ook doorlobbyen. red. WWK)

Speculantenlobby

Volgens de Gooi en Eemlander "laat Hilversum zich voorlichten door de speculantenlobby zonder het dossier van dertig jaar rapporten en problemen te kennen". In de slotzin in het stuk wordt gewag gemaakt van de toename van het verkeer op de Hilversumse wegen als gevolg van de bouw van Ter Sype.

Dossier Vliegveld/Ter Sype

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief