WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DC: Eén Tweetje DB
Oud Loosdrecht, vr 13 juli 2012

Het terrein van het Dorpscentrum in Oud Loosdrecht is al opgeknapt. Gisteren werd het raadsvoorstel pas behandeld.

Op 8 juni overviel René Voigt, de fractievoorzitter van DB, de raad met een motie om 60.000 euro te besteden aan het opknappen van het zanderige terrein waar ooit het Dorpscentrum moet verrijzen. Dat moest snel, vanwege het komende toeristenseizoen. De raad stemde in, al deed het CDA dat schoorvoetend, omdat het onderwerp nooit vooraf was besproken.


Het Dorpscentrumterrein afgelopen woensdag.
Geasfalteerd en ingezaaid.
Laat de toeristen nu maar komen.

In de raad van gisteren lag het voorstel op tafel. Martin Vuyk (VVD) informeerde bij het college wanneer het Joep Frijdalbankje een prominente plek aan de oever van de plas kon krijgen. Dat kon snel.

Tricky

Theo Reijn (CDA) had zich nu wel op de hoogte kunnen stellen over wat vooraf ging en was zeer verbaasd over de op 8 juni door wethouder Jaap van Waveren (DB) en zijn fractievoorzitter Voigt gevolgde procedure. Op 16 april waren de tekeningen voor de opknapbeurt al klaar, zo had hij ontdekt. Dan was er toch alle tijd om het voorstel aan de commissie voor te leggen en in de raad van juni te brengen als een normaal collegevoorstel. "Waarom deed u dat niet? Het gaat toch om een fors bedrag. Waarom deed u dat nu op die 'tricky' manier. Wij werden overvallen door die motie. Ik heb daar een raar idee aan overgehouden."

Begrijpt u het niet?

Nadat Jaap van Waveren de urgentie had uitgelegd antwoordde Theo Reijn dat het hem niet ging om het besluit zelf, maar om de gevolgde procedure volgde een ruzieachtig intermezzo. Rein: "Begrijpt u het niet?" Van Waveren: "Nee, ik begrijp het niet!" Reijn: "Nou, laten we er dan maar mee stoppen...!" Van Waveren: "Ik vraag me af het CDA tegen zou hebben gestemd als we de reguliere weg hadden gevolgd." Reijn: Voorzitter! Daar gaat het niet om! Het gaat mij om de procedure!! Raar dat een collegevoorstel als motie van een coalitiepartij bij ons binnenkomt. Ik spreek geen Spaans of Italiaans, u wilt het niet begrijpen!" Van Waveren: "Ik zeg het nogmaals, wij konden niet anders."

Eén tweetje

Wethouder Jaap van Waveren hield vol dat er zoveel tijdsdruk op de uitvoering stond, dat er geen tijd voor behandeling volgens de normale gang van zaken mogelijk was. "Wij konden niet anders. De motie van DB heeft ons bijzonder geholpen waardoor wij daar snel iets konden realiseren. Ik begrijp echt niet waar u zich zo druk over maakt." René Voigt vulde hem aan: "Toen ik hoorde voor welk probleem het college stond, zei ik tegen Jaap: 'Jaap, kom maar op, ik draai wel een motie in elkaar en die breng ik in de raad. Met een prachtig resultaat! Reijn heeft gelijk, dit moet je niet vaker doen. Dit zijn uitzonderingen."

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief