WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NM steunt Geen Herrie
Loosdrecht, wo 19 december 2012

Natuurmonumenten hanteert dezelfde argumenten als de actiegroep Geen Herrie op de Hei om woningbouw op Ter Sype te verhinderen.

Op de website van Natuurmonumenten staat een uitgebreide pagina over de kwestie Ter Sype / Vliegveld. De vereniging steunt de actiegroep Geen Herrie op de Hei. De tekst op de website van Natuurmonumenten komt overeen met die van GroenLinks Hilversum en die van Geen Herrie op de Hei, waarmee Natuurmonumenten zich nadrukkelijk mengt in de politieke discussie die woedt over de aanpassing van het vliegveld ten behoeve van de realisatie van 600 woningen voor woningzoekenden in de regio. De argumenten van NM worden door het college van Wijdemeren weerlegd in de brief die aan college en raad van Hilversum werd gestuurd.

NM in de politiek

Door zich zo nadrukkelijk te profileren in het politieke debat zal Natuurmonumenten veel sympathie winnen bij de actievoerders in Hilversum. De woningzoekenden in Wijdemeren en de regio en het gemeentebestuur van Wijdemeren zullen echter zeker niet blij zijn met deze stellingname. Natuurmonumenten begeeft zich vaker in dit soort debatten, die de leden in een spagaat brengen. Lid blijven of niet, als er weer eens door NM een standpunt wordt verkondigd waar je het als lid van die vereniging volstrekt mee oneens bent.

IJburg

Het meest beruchte voorbeeld was het referendum over de aanleg van de nieuwbouwwijk IJburg, toen NM een groot bedrag in de kas van de tegenstanders stortte (Frans Evers, nu voorzitter van de ILG commissie (Vaart in de Vaart) was toen directeur van Natuurmonumenten). Ook toen ging het over woningbouw/woningzoekenden vs.rust en natuur.
Meer recent was daar de discussie over de A6-A9 snelwegverbinding. Ook in deze kwestie doet zich dat dilemma voor. Een dilemma zowel voor NM als voor het individuele NM lid.

Dossier Ter Sype / Vliegveld

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief