WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wegencategorisering
Wijdemeren, wo 29 augustus 2012

Het wegencategoriseringsplan lag begin dit jaar ter inzage. Slechts 38 mensen reageerden erop. Dat leidde tot 3 aanpassingen in het plan.

Op de website van de gemeente staat een bericht over het wegencategoriseringsplan dat op 5 september in de commissie Ruimte en Economie behandeld wordt.

De drie aanpassingen zijn:

Molenmeent

De voorgenomen maximum snelheid van 50 kilometer per uur op de Molenmeent in Loosdrecht wordt op verzoek van de ambulancediensten in verband met aanrijdtijden 60 kilometer per uur. Nu mag daar 80 kilometer per uur gereden worden.

Hollands End

Op het Hollands End in Ankeveen zal, gelet op het traject en de afwezigheid van zijwegen, een maximum snelheid van 50 kilometer per uur gelden. Hier mag momenteel 30 kilometer per uur gereden worden.

Noorder- en Zuidereinde

Op het Noordereinde in 's-Graveland wordt de maximumsnelheid 30-50 kilometer per uur. Het voornemen was om de hele weg in te richten als 30 kilometer zone. Nu blijft het gedeelte ter hoogte van het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten 50 kilometer per uur. Het college is van mening dat dit weggedeelte zich hiervoor leent.

Het aangepaste wegencategoriseringsplan staat hier.

Dossier Verkeer 's-Graveland

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief