WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Peilbesluit Horstermeer
Horstermeer, wo 18 april 2012

Donderdag 26 april gaat het waterschap AGV in het Spieghelhuys toelichting geven over een nieuw te nemen peilbesluit voor de Horstermeer.

Nieuw peilbesluit

Op de website van het waterschap Amstel. Gooi en Vecht (AGV) staat een aankondiging van een informatiebijeenkomst volgende week donderdagavond in het Spieghelhuys in Nederhorst den Berg. Op de informatiebijeenkomst zullen medewerkers van AGV toelichting geven op een te nemen nieuw peilbesluit voor de Horstermeerpolder. De aanwezigen kunnen hun ervaringen delen met AGV en op- en aanmerkingen maken. "Samen zoeken we zo naar de beste oplossingen." : laat AGV op de website weten.

(Op de website van AGV wordt Wijdemeren overigens aangeduid als "stadsdeel". Van Gooistad...? red. WWK)

Zonder vergunning

Eind jaren 90 verleende AGV aan Natuurmonumenten toestemming om in het zuiden van de Horstermeerpolder het waterpeil te verhogen. In een aantal aangrenzende sloten is het peil verhoogd zonder vergunning van AGV. Op 19 april 2010 zond AGV/Waternet een brief aan Natuurmonumenten waarin deze kwestie aan de orde werd gesteld en AGV dreigde met handhavingsmaatregelen tegen Natuurmonumenten.

Republiek Horstermeer

De strijd om het peil leidde op 17 februari 2010 tot de oprichting van de Republiek Horstermeer (staatsgreep). Tot op de dag vandaag hangt de Middenweg in de polder nog vol met vlaggen van de Republiek en spandoeken met opschriften ("de groene leugen regeert", tegen knutten, etc.) tegen de vernatting van de polder. In juni 2010 werd, onder aanvoering van burgemeester Martijn Smit van Wijdemeren de wapenstilstand getekend tussen de strijdende partiijen (AGV, NM en de Republiek).

Dossier Horstermeer

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik JUngmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief