WIJDEMEERSE WEBKRANT
Twuzie op het Net
Wijdemeren, za 8 januari 2011

Fractievoorzitter Theo Reijn onstak een Twuzietje over welke partij de actueelste site heeft. D66 reageerde direct. De rest houdt het hoofd koel.

Woensdag lanceerde Theo Reijn de nieuwe CDA Wijdemeren website. Op de kakelverse website schreef hij: "Ik vind het dan ook verbazend dat onze collega politieke partijen in Wijdemeren nauwelijks (of beter gezegd: helemaal niet) gebruik maken van de nieuwe communicatiemiddelen. Kijk maar eens naar de websites van onze collega's; allemaal oude koek."

Twuzie

Op Twitter reageerden fractieassistent Hannie Humme (D66) en wethouder Joost Boermans (D66) als door een wesp gestoken. Boermans twitterde: "CDA schrijft dat D66 niet online informeert! Ik zou zeggen bekijk de site d66wijdemeren.nl. Actuele tweets en berichten staan er gewoon op! ". Hannie Humme: "Theo, wat ben je weer aan het zuurpruimen.Toevallig klopt het niet eens wat je op je blog roept. D66 Wijdemeren houdt site wel up tot date."

Rondje websites

Als we een rondje langs de websites van de andere partijen maken, dan heeft Theo best een puntje. We lopen ze even met u af en geven ze een cijfer:

GroenLinks Wijdemeren heeft geen site, dus die is ook niet een gebrek aan actualiteit te verwijten zou je kunnen zeggen. Klikken op "Wijdemeren" op de landelijke GL website geeft een foutmelding. Een 1.

Op de PvdA website staat op de homepage de afscheidsbrief van ex-wethouder Lia Moote van 22 juni vorig jaar. Als u Lia Moote, die nu penningmeester van de afdeling is, een hart onder de riem wilt steken dan kan dat via haar emailadres bij de gemeente Wijdemeren aldus de pagina Bestuur. Een 3.

De VVD Wijdemeren maakt zeer spaarzaam gebruik van haar website. Het laatste bericht is een nieuwjaarswens, het voorlaatste bericht is van november vorig jaar. Dus dat gaat nog wel. Maar het derde bericht op de homepage is behoorlijk belegen. Het is van 8 juni vorig jaar. Ouder dan de brief van Lia Moote. Een 5.

DorpsBelangen houdt de website netjes bij en kan geen verwijt worden gemaakt over gebrek aan actualiteit. De laatste links naar berichten zijn van de laatste twee maanden. Er staat zeker geen overdaad aan informatie op de site, maar wat erop moet staan staat erop en die informatie wordt bijgehouden. Een 6,5.

D66 Wijdemeren, die zich op hun site "Echte liberalen" noemen (vroeger waren ze nog sociaal liberalen), heeft een zeer actuele website. De berichten op de homepage zijn van de laatste anderhalve maand. In een kader staan de Tweets van wethouder Joost Boermans. Per definitie zijn die zeer actueel, al kun je er vraagtekens bij zetten of de inhoud altijd even relevant is als onderdeel van de lokale politiek. (Bijv.: JoostBoermans: Vanavond eens een avond thuis. GSM is nog steeds in de maak en helaas is de simkaart daar ook dus t/m maandag heb ik rust ...en geen gsm/sms ) Een 7,5.

Het CDA Wijdemeren heeft net een nieuwe website en dat is te zien. Het ontwerp is behoorlijk druk. De onderwerpen op de homepage zijn zeer actueel, al staan landelijke en lokale onderwerpen door elkaar. Er staat een filmpje op van lokale politici. Ook als we dieper de site in gaan blijft hij veel informatie geven. Een 8,5.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 3