WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
GS: De krant deed het fout
Wijdemeren, wo 16 februari 2011

Gisteren gaf gedeputeerde Staten antwoord op de vragen die D66 fractievoorzitter in PS, Joke Geldof, stelde over de ILG commissie.

Op 7 februari stelde Joke Geldof vragen aan GS over de activiteiten van de commissie ILG, die tot verrassing van lokale wethouders, zoals Gerard Abrahamse, op zoek bleek naar bouwlokaties voor 1000 woningen.

In de Gooi en Eemlander van 3 februari stond:

-------------------
"Bouwbedrijf AM Vastgoed heeft in het geheim opdracht gekregen om in het Gooi nieuwe locaties te zoeken voor duizend woningen. Die woningen moeten dan vooral komen in gebieden waar de natuur aan het “verrommelen” is. Door op die plekken woningen neer te zetten, kan dat gebied er alleen maar op vooruitgaan, zo is de gedachte.
De opdracht is verleend door de Commissie Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG). in deze regionale club zitten tal van semi-overheidsinstellingen die betrokken zijn bij het inrichten van het landschap."
-------------------

Gisteren gaf GS antwoord op de gestelde vragen. In bedekte termen kan enige kritiek bespeurd worden op de activiteiten van de commissie. Iets te enthousiast misschien, die ILG commissie, maar alles is gebeurd in opdracht van en gedekt door de provincie, zo stellen de gedeputeerden.

GS: Gooi en Eemlander was fout

Eén fout wordt wel aan de kaak gesteld door het hoge college van de provincie Noord-Holland. En dat is een fout van de Gooi en Eemlander. In het laatste antwoord krijgt die krant een flinke sneer. Er staat letterlijk dit:

-------------------
"Mededelingen van de voorzitter van de ILG Gebiedscommissie Amstel, Gooi en Vechtstreek zijn via de Gooi- en Eemlander zodanig naar buiten gebracht, dat bij velen onduidelijkheid is ontstaan over de gang van zaken rondom de verkenning. Dat betreuren wij ten zeerste. Voor verdere maatregelen jegens de ILG Gebiedscommissie, zien GS geen aanleiding."
-------------------

Ons treft geen blaam

Ofwel, de bestuurders deden het prima, maar de pers heeft het fout weergegeven. Blijft toch het feit dat de verbijstering in de stem van wethouder Gerard Abrahamse over de feiten die hij van de ILG commissie hoorde nog nagalmt in onze oren. En dat toch echt zonder tussenkomst van de pers.... Erg flauw van GS.

Lees ook:

08022011 ILG: Een jaar stilte
07022011 Dit wil D66 van GS weten
07022011 D66: Kritisch over ILG
04022011 Commissie Stiekem?
05022011 Commissie Niet Stiekem

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
11 gr.
windkr. 2