WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Installatie Nieuwe Raad
Wijdemeren, do 11 maart 2010

Vanavond werd de nieuwe raad geïnstalleerd. De fractie DB aan de ene kant van de zaal, de rest daar tegenover. Dat was wel even wennen.

Er heerste een lichtelijk opgewonden, vrolijke sfeer in de raadszaal. Veel familieleden, vrienden en bekenden waren komen opdagen om de installatie van "hun raadslid" mee te maken. Bosjes bloemen en flessen stonden klaar om gegeven te worden nadat de belofte of de eed was afgelegd.

Update 12-3-2010, 11.34: Mededeling voor medewerkers van de gemeente Wijdemeren. Er is ons gebleken dat de toegang tot onderstaande filmpjes (YouTube) op het gemeentelijk netwerk is afgesloten. Wij kregen daarover van diverse kanten vragen. Het ligt niet aan de WWK en het ligt niet aan uw pc, het is een instelling op uw netwerk. Thuis of op een andere plek kunt u de filmpjes wel bekijken. Red. WWK

Foutje in de regie

Burgemeester Karen Heerschop las eerst de tekst voor voor die raadsleden die de belofte wilden afleggen, waarna die om beurten gingen staan en zeiden: "Dat verklaar en beloof ik." Daarna kwamen de raadsleden aan de beurt die de eed wilden afleggen. Om beurten gingen zij staan en zeiden : "Zo waarlijk helpe mij God Almachtig." Tot de naam van Joep Frijdal werd opgelezen. "Ja, ehh, ja, ik eeh, wil eigenlijk de belofte afleggen, kan dat?." Ooo, hier op mijn bläadje staat dat u de eed wilt afleggen, maar ga uw gang." "Dat verklaar en beloof ik." Nadat ook Nelleke Schenkkan de eed had afgelegd, omdat zij weer toetrad tot de raad, was de ceremonie voorbij en begon het Grote Feliciteren. Co de Kloet kwam, beladen met flessen en bloemen, en geholpen door Els Riebroek naar de DB fractie toe om ze in de bloemetjes te zetten. Ook aan de andere kant van de zaal werd gezoend en omhelsd.

Nu gaat het echte werk beginnen.

Henk de Kloet kwam vanmorgen speciaal uit Oostenrijk invliegen voor de installatie. Marcel Maassen zat in het buitenland. De leden van de negenkoppige DB-fractie zaten er nog wat onwennig bij.

De overkant zat er nog veel onwenniger bij. Alle voormalige coalitiefracties kwamen gehavend en gedecimeerd uit de strijd. Bovendien had de kiezer hier en daar behoorlijk aan de boom geschud, waardoor de leden van de fracties plotseling hele andere waren dan de afdelingen in hun wijsheid vooraf bedacht hadden.

Zeevang

Lijsttrekker Gert Zagt feliciteerde burgemeester Karen Heerschop met haar tijdelijke benoeming in Zeevang. Zij vertelde dat ze pas gisteren rond middernacht had gehoord dat die kans bestond. Vanmorgen is ze razendsnel naar Haarlem gereden om met de vertrouwencommissie en de commissaris van de koningin te praten, waarna de tijdelijke benoeming snel zijn beslag kreeg.

bron
WWK
video
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
5 gr.
windkr. 2