WIJDEMEERSE WEBKRANT
Eerste Paal Veenstaete
Kortenhoef, vr 8 januari 2010

Gisteren werd de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van Veenstaete, het zorgcentrum dat op de plek van Oudergaard komt.

Een enorme heistelling torende uit boven de nietige laagbouw van de Kortenhoefse dorpskern. Vanaf de Herenweg in Ankeveen was te zien dat er iets gebeurde. De toegang tot het bouwterrein was met vlaggen versierd. De eerste paal voor Veenstaete werd geslagen.

Eerste paal geboord

De term eerste paal slaan is achterhaald. Heipalen worden tegenwoordig geboord. Er wordt een gat in de grond geboord tot de gewenste diepte. Daarna wordt er vooraf geprepareerde wapening in het gat neergelaten en wordt er beton in het gat gestort. Het voordeel is dat de omgeving veel minder overlast en kans op schade heeft.

134 wooneenheden

Om 14.30 werd de eerste paal voor Veenstaete geboord door Wim Schimmel, de voorzitter van de raad van bestuur van Inovum, samen met bouwwethouder Betske van Henten en Mevrouw van Schaik, een bewoner van Oudergaard. Naar verwachting zal de bouw anderhalf jaar in beslag nemen, waarmee de opening van Veenstaete medio volgend jaar te verwachten is. Het complex zal honderdvierendertig wooneenheden voor ouderen bieden.

Dossier Oudergaard

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
-6 gr.
windkr. 2