WIJDEMEERSE WEBKRANT
VVD: Wijdemeren Failliet
Oud Loosdrecht, di 16 februari 2010

De VVD organiseerde vanavond een politiek café bij Heineke in Oud Loosdrecht. In een klein afgeladen zaaltje kruisten lijsttrekkers en anderen de degens.


V.l.n.r. Felix Flameling (GL), Gert Zagt (DB), Nanne Roosenschoon (D66), Michiel van Balen (VVD) en Theo Reijn (CDA).

De leiding van de avond was in handen van Jeanine Hennis-Plasschaert, die ditmaal als gespreksleider optrad voor de eigen partij. Het was een debat waar lijsttrekkers (lt) en financiëel fractiespecialisten (ff) aan deelnamen, omdat het onderwerp van de avond de gemeentefinanciën waren. Achter de tafel stonden Theo Reijn (CDA, lt), Michiel van Balen (VVD, ff), Nanne Roosenschoon (D66, lt), Gert Zagt (DB, lt en ff) en Felix Flameling (GL). Opvallend afwezig was de PvdA.

Wij waren slechts gedeeltelijk bij de VVD avond aanwezig. Vandaar dat onderstaande impressie betrekking heeft op het tweede deel van de avond.


Linksonder VVD-lijsttrekker Joep Frijdal.
Staand Jeanine Hennis-Plasschaert en Felix Flameling.

Bekende standpunten

Bij de behandeling van de onderwerpen kwamen de bekende standpunten bovendrijven. De VVD wil een straf bezuinigingsregime, minder ambtenaren, taken privatiseren en uitbesteden en geen dure hobbies als de bibliotheek als daar geen geld voor is. Het CDA ontweek vaak een helder antwoord, met antwoorden als "zeg nooit nooit". Theo Reijn verklaarde dat er niet op subsidies bezuinigd mag worden. Nanne Roosenschoon (D66) wil dat er geld voor de bibliotheek en het onderwijs is en blijft. Gert Zagt (DB) verklaarde zich een voorstander van een streng financiëel regime, waarbij hij pleitte voor steun aan familiebedrijven. Felix Flameling (GL) tenslotte legde uit dat bezuinigen op ambtenaren onmogelijk is. Ook de subsidies aan verenigingen moeten volgens hem in stand blijven.

Verloedering

Er werd lang stilgestaan bij de verloedering van Loosdrecht en de problemen met de ontwikkeling van het Dorpscentrum. Daarbij werd vrijwel unaniem de schuld gelegd bij het gemeentebestuur van Loosdrecht in de jaren negentig. Slechte bestemmingsplannen, handige projectontwikkelaars en tal van juridische procedures. Daarnaast foute besluiten eind jaren negentig rond het dorpscentrum.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik JUngmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
0 gr.
windkr. 4