WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dringen op de Borden
Wijdemeren, do 4 februari 2010

Er ontstaat irritatie over de verkiezingsborden in Wijdemeren. De grote borden van het CDA, ook in alle weilanden van Wijdemeren, vallen niet goed bij eenieder.

Uitzichtvervuiling

Wie door Wijdemeren rijdt kan er niet omheen. Om de twee, drie weilanden kijkt Theo Reijn (CDA) je indringend aan vanuit de grazige vlakten, die tot voor kort hagelwit waren. Enorme affiches. Twee keer zo groot als een normaal affiche. Dus niet alleen dat het fraaie Wijdemeerse uitzicht wel erg vaak door Theo Reijn verstoord wordt, nee, ook de dubbele omvang van zijn portret roept vraagtekens op. Dat vindt de Vereniging Natuurmonumenten, die er bij het CDA op heeft aangedrongen om terughoudender te zijn met de billboards in de Wijdemeerse weilanden en er een aantal te verwijderen.

Leven en laten leven

De verkiezingsborden die de gemeente plaatst zijn niet al te groot. Bij iedere verkiezing (behalve bij de Europese Verkiezingen) is het passen en meten om niet al te zeer over de politieke tegenstander heen te plakken. Ten eerste omdat plakken over een ander affiche minder hechting geeft en ten tweede omdat het plakken toch ook een vorm van fair play vraagt. Leven en laten leven. Daar hield iedereen zich tot nu toe aan.

Klacht

Het plakken van de dubbele-Theo affiches vult echter bijna een geheel bord. Het CDA verdringt daarmee de andere partijen van de borden. Voor Dorpsbelangen was dat aanleiding om lijsttrekker Theo Reijn vriendelijk doch dringend te vragen om vóór komend weekend de dubbele CDA affiches van de gemeenteborden te verwijderen en te vervangen door standaard affiches. Mocht het CDA niet aan die vraag tegemoet komen, dan zal DB een klacht indienen bij burgemeester Karen Heerschop.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
5 gr.
windkr. 2