WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geen Stijl: Kindsoldaat PvdA
Wijdemeren, di 2 februari 2010

Geen Stijl ontdekte op You Tube een filmpje van de Wijdemeerse PvdA. De lokalio's krijgen er flink van langs op het weblog.

De Wijdemeerse Webkrant wordt over de hele wereld en zeker over heel Nederland gretig gelezen. Een lezer uit het oosten van het land, die ons toevertrouwde dat de WWK in zijn favorieten staat, was wat rond aan het surfen toen hij op Geen Stijl een stuk ontdekte over de PvdA Wijdemeren, die zich in Wijdemeren PVDA noemt. Hij tipte ons.

Kindsoldaat

De PVDA heeft volgens Geen Stijl "een kindsoldaat" geronseld om zingend de slogan van de partij, Passie, Visie, Durf en Ambitie, op You Tube wereldkundig te maken.

Het jongetje doet dat op de wijs van de smartlap "Pappie loop toch niet zo snel" uit 1971 van de Hilversumse zanger Herman van Keeken. In dat nummer verlaat de zanger zijn gezin. Zijn dochtertje roept hem nog na: "Pappie loop toch niet zo snel".

De internetgemeenschap laat zich niet onbetuigd in de commentaren die onder het filmpje geplaatst zijn. Zo krijgt de lokale PVDA campagne plotseling een nationale impact en een dramatische dimensie.

Carnavalskraker

Vanmiddag om kwart voor vijf zal een PVDA delegatie in het gezelschap van twee Carnavalsprinsen een "politiek gevoelige CD" aan burgemeester Karen Heerschop overhandigen. Bovendien zal de PVDA delegatie de carnavalskraker ten gehore brengen. Uw redacteur hoopt van harte dat zij wat beter bij stem zijn dan het You Tube zangertje.

Doorbraak

In de jaren vijftig verboden de bisschoppen hun katholieke volgelingen om te stemmen op, laat staan lid te worden van, de PvdA. De PvdA daarentegen trok aan de katholieke kudde en pleitte voor een "Doorbraak". De PvdA die carnavalskrakers maakt en zich laat begeleiden door Carnavalsprinsen. Wie enig historisch besef heeft, weet dat de doorbraak nu dus kennelijk definitief gelukt is.

bron
WWK
foto
YouTube
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
2 gr.
windkr. 5