WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
AGV Onwrikbaar
Horstermeer, do 16 december 2010

Het waterschap AGV heeft de schade laten onderzoeken die bewoners van de Horstermeer zeggen te hebben geleden. En wijst de claims volledig af.

Claims afgewezen, onderzoek gestopt

In de krant van woensdag stond een stuk van Eddie de Paepe over de conflicten rond de Horstermeer. Afgelopen zomer verklaarden bewoners van de Horstermeer dat hun huizen scheurden vanwege het feit dat AGV zich niet houdt aan het voorgeschreven waterpeil in de polder. AGV heeft een ingenieursbureau onderzoek laten doen naar die klachten. De conclusie is dat de scheurvorming mogelijk het gevolg is van een droge zomer, maar zeker niet van een fout in het waterpeil. AGV wijst de claims derhalve af en doet er geen onderzoek meer naar.

Aanpak Schultz: anders dan staand beleid

Het rapport van professor Schultz wijkt volgens AGV af van de in Europa en Nederland gangbare aanpak. Bovendien strookt het rapport niet met het landelijke en provinciale beleid inzake water (overlast, verdroging, kwaliteit, etc.) Op woensdag 19 januari zal het Algemeen Bestuur van AGV het rapport bespreken.

Nieuw Peilbesluit

Later komend voorjaar zal AGV het peilbesluit voor de Horstermeer vastleggen, waarbij wordt uitgegaan van de huidige situatie. Ook de bewoners worden betrokken bij de voorbereidingen van het nieuwe peilbesluit.

Dossier Horstermeer

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
natte sneeuw
0 gr.
windkr. 3