WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ruzie Wijdemeren - VVV
Wijdemeren, vr 11 september 2009

De verhoudingen tussen de VVV Hollands Midden en de gemeente Wijdemeren zijn door VVV-directeur Henk Schüller op scherp gezet.

Ongemakkelijk

De verhouding van Wijdemeren met de VVV had altijd al iets ongemakkelijks. Dat bleek jaar in jaar uit als er over subsidie aan de VVV werd gesproken. De Wijdemeerse politiek was dan altijd zeer kritisch over de prestaties van de VVV Hollands Midden. Onlangs besloot Wijdemeren de subsidie van € 25.000 per jaar aan de VVV te stoppen vanwege de slechte financiële situatie van de gemeente.

Directeur Henk Schüller van de VVV koppelde dit besluit van Wijdemeren direct aan de sluiting van het VVV gebouwtje in Oud Loosdrecht en het ontslag van de dames die al vele jaren op die plek hun werk doen.

Volgens Frank Ratelband, de woordvoerder van Wijdemeren, zijn de mededelingen van Schüller veel te kort door de bocht. Dat zegt hij vandaag in de G&E. In regionaal verband wordt er gewerkt aan de oprichting van een Regionaal Bureau voor Toerisme Gooi en Vechtstreek per 1 januari 2010. Men wil proberen om de dames van het VVV kantoor in Loosdrecht te laten werken voor het nieuw op te richten bureau.

Geschokt

Politiek Wijdemeren is nogal geschokt door de regelrechte aanval op de gemeente door de VVV directeur. Het CDA stelde al schriftelijke vragen over de kwestie en schrijft een kritisch commentaar op de eigen website. In de aanhef van het stuk op de CDA website staat: "Onbezonnen en schadelijk voor het toerisme." Zo omschrijft CDA fractievoorzitter Theo Reijn de berichtgeving van de VVV Midden Nederland over de sluiting van het VVV kantoor in Loosdrecht.

Onder de Maat

Over het presteren van de VVV de afgelopen jaren is Theo Reijn, fractievoorzitter van het CDA, ook zeer kritisch. Er staat op de CDA-website: "Reijn heeft al vele jaren ervaring met de VVV, is al jaren ontevreden over hun werk en somt moeiteloos een aantal voorbeelden op. "In mijn tijd als lid van het Regionale Platform Toerisme hebben we eens gevraagd om toeristische informatie te leveren voor de toeristische zuilen in de regio. Dat konden ze niet. Uiteindelijk is het moeizaam tot stand gekomen. De VVV stond natuurlijk wel vooraan bij de feestelijke opening."

Een deel van de VVV irritatie is te verklaren uit het feit dat de subsidie van de hele regio aan de VVV stopt en zal worden overgeheveld naar het nieuwe Bureau.

bron
G&E, WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 4