WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kreeften zijn het, kreeften!
Wijdemeren, zo 6 september 2009

Wij scholden kreeften uit voor krabben. Nou, dat hebben wij geweten. Op de WWK redactieburelen stroomde de post binnen. Bij TNT werden overuren gedraaid.


Op naar de wok.

Het zijn geen krabben die over de Middenweg liepen, maar het waren kreeften. Rvierkreeften om precies te zijn. Dat werd ons per post, per mail en gewoon op straat door enthousiaste WWK lezers verteld. Patrick Kreuning, Joop Hennis, Carel Ris en vele, vele anderen lieten ons weten dat wij hartstikke fout zaten. Wij danken u allen dat u in zo groten getale heeft gereageerd.

Diverse lezers beschreven hun ontmoetingen met de kreeften. De kreeften schijnen zich op te richten en te dreigen met hun scharen als zij bedreigd worden. Restaurants in de omgeving hadden (en hebben?) de kreeft op het menu staan. Hier en daar werd gewag gemaakt van vernielingen.

Recepten

Carel Ris zond enkele links over de rivierkreeften. Er zijn flink wat soorten rivierkreeften. Als u wilt weten welke u tegen bent gekomen, dan moet u eens kijken op de website van de vliegvissers. Nog beter is om het schema te downloaden waarmee u de kreeft kunt determineren en eventueel melden wat u gevonden heeft. Wilt u het nuttige met het aangename verenigen, dan vindt u hier drie recepten om de rvierkreeft smakelijk op tafel te krijgen. Wat dacht u van gewokte rivierkreeft of rivierkreeftsoep?

bron
WWK
foto
N. Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
17 gr.
windkr. 2