WIJDEMEERSE WEBKRANT
Twee Nieuwsflitsen
Wijdemeren, di 6 oktober 2009

Er is een een verdachte opgepakt voor de moord op Ton Boomgaard en het CDA reageert uitgebreid op de rel die in de raad ontstond.

Verdachte opgepakt

In de krant van vandaag staat dat de politie een 47-jarige man uit Almere heeft opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Ton Boomgaard (63) op 27 februari van dit jaar. De politie heeft de verdachte opgespoord met eigen onderzoek. Tips die binnenkwamen via Opsporing Verzocht leverden niets op. Het gaat volgens de politie waarschijnlijk om een uit de hand gelopen roofoverva, al moet dat nog verder onderzocht worden. Het verhaal dat Boomgaard was vastgebonden op zijn stoel bij de brute overval wordt door de politie ontkend. De politie werkt nog met een team van dertig man aan deze geruchtmakende moordzaak.

Theo Reijn over de rel in de raad


Theo Reijn

Op de CDA website schreef fractievoorzitter Theo Reijn een lang artikel waarin hij uitlegt waarom hij de motieven van Jaap van Waveren (DBL) ter discussie stelde en aan burgemeester Heerschop vroeg om een onderzoek naar de toelaatbaarheid van het feit dat Van Waveren opkomt voor de belangen van de burger Vander Wurf en daarmee, in de ogen van Theo Reijn, het algemeen belang schaadt.

Reijn deed dat in de raad van 24 september letterlijk zo:

"Voorzitter ik zou graag uitgezocht willen hebben wat de juridische mogelijkheden van een raadslid zijn als het gaat om persoonlijke belangenbehartiging. Ik denk dat het tegenstrijdig is. Ik denk dat het in strijd is met het raadslidmaatschap en dat wil ik graag uitgezocht hebben. Dank u wel.”

Het complete artikel van Theo Reijn staat op de CDA website.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
14 gr.
windkr. 2