WIJDEMEERSE WEBKRANT
PvdA lijst: Oud en Nieuw
Wijdemeren, wo 25 november 2009

De PvdA houdt de spanning er nog even in. Er was al sprake van een geheel vernieuwde PvdA. In de WWW biedt Herman Stuijver nog iets meer helderheid.

Wim van Oudheusden trad op 14 oktober na enige jaren weer toe tot de PvdA met de mededeling dat die partij "een nieuwe formule voor de Wijdemeerse politiek bood". Wat die nieuwe formule was, bleef tot vandaag in nevelen gehuld.

Tipje van de sluier

Herman Stuijver licht een verder tipje van de sluier op in de WWW (voor het eerst in kleurendruk!!!) en de Brug. Hij interviewde Ben Steenvoorden (53), de nieuwe "jonge" lijsttrekker van de PvdA. De titel van het stuk is "Met Ben Steenvoorden elan in PvdA", de ondertitel is "Lijsttrekker met passie, visie, durf en ambitie".


Ben Steenvoorden, lijsttrekker PvdA.

Geen ouwemannenpartij

In het interview komen een aantal namen langs die op de PvdA kandidatenlijst staan. De volgorde wordt niet gegeven, zodat het nog ongewis blijft wie er in de raad zullen komen als de PvdA twee, drie of meer zetels krijgt. Ben Steenvoorden wil dat de PvdA zich ondoet van het imago van "ouwemannenpartij". Het gevolg is dat Kees Bosdijk, de huidige fractievoorzitter, Lia Moote, de PvdA-wethouder en Ties Hagen, de afdelingsvoorzitter en ex-wethouder op de laatste drie plaatsen van de lijst zullen staan. Bosdijk heeft intern al enige tijd geleden aangegeven zich terug te willen trekken uit de actieve politiek. De drie lijstduwers zullen zich gaan inzetten als persoonlijke coaches van de nieuwe raadsleden. Rieks Karssemeijer wordt niet genoemd in het artikel.

Oud en Nieuw

In het stuk komen enkele bekende en minder bekende namen, oude en nieuwe, langs die te vinden zullen zijn op de PvdA kandidatenlijst, wij noemen ze:


Mario Wouters

  • Mario Wouters, 's-Graveland, voorzitter Werkaandeweg.nu. (Zijn WADW medebestuurslid Eric Hania staat overigens op de VVD-lijst zoals eerder vandaag te zien was.
  • Maria van Schaik uit Loosdrecht met als specialisme de WMO.
  • Michael Kulkens, makelaar.
  • Hilbrand Korver, nu nog HKA, ex-GL.
  • Wim van Oudheusden, ex-fractievoorzitter van de PvdA in Loosdrecht tot de herindeling in 2002, daarna statenlid voor de PvdA.
  • Theo Andriessen met als specialisatie sport en jeugdzaken.

Communicatie

Communicatie met de burger zal volgens Ben Steenvoorden op de eerste plaats komen. Speerpunten van de PvdA zijn woningbouw, sport, verkeer en jeugd. In de PvdA is het idee opgeborreld om de functies van de Dobber, de Fuik en de SV 's-Graveland te combineren op één centrale plek. Dan kunnen sport, cultuur, naschoolse opvang, jeugdwerk en schoolsport daarvan profiteren. De revitalisering van de Meenthof kan dan doorgaan en de Fuik wordt niet langer in zijn functioneren belemmerd.

Update 25-11-2009, 21.56: Voor de campagne heeft de PvdA een apart logo ontworpen.

bron
WWW
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
11 gr.
windkr. 4