WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vlaar is Trouwlocatie
's-Graveland, ma 23 november 2009

Restaurant Vlaar is gevestigd in het pand waar heel lang het Wapen van Amsterdam zat. Restaurant Vlaar is benoemd tot trouwlokatie.

Geschiedenis

Het Wapen van Amsterdam bestond sinds mensenheugenis. Het was ooit in de jaren zestig een zeer befaamd kippenrestaurant. Ook had het hotelaccomodatie. In 2001 werd het restaurant omgedoopt in Noorderlicht en werd een deel van het pand verkocht en ingericht als kantoorpand. In 2004 stopte Noorderlicht en stond het pand te koop. Op 30 juni 2005 werd het restaurant heropend onder de oude naam. Het Wapen van Amsterdam was weer terug in 's-Graveland. Op 19 februari 2008 kreeg het Wapen van Amsterdam de status "Huis der Gemeente", ofwel trouwlocatie. In juni 2008 werd de zaak weer verkocht, net op tijd voor de reconstructie van de Klapbrug en het Noordereinde die er bij de ondernemers aan het Noordereinde flink in hakt.

Trouwlocatie

Enige tijd geleden werd de zaak overgenomen door Arlo Vlaar en Liliane Smit, die de zaak grondig verbouwden. Het restaurant is al weer enige tijd open en heet nu restaurant Vlaar. Vorige week werd op het gemeentehuis Wijdemeren bevestigd dat restaurant Vlaar aan het Noordereinde in ’s-Graveland officieel is aangewezen als huis der gemeente voor het voltrekken van huwelijken en het registreren van partnerschapregistraties. Het aangelegen 17e-eeuwse Koetshuis zal dienen als sfeervolle locatie voor de huwelijksvoltrekkingen. Het contract hier voor werd ondertekend door Arlo Vlaar en de heer A. Kalthoff, afdelingshoofd Maatschappelijke en Sociale Zaken van gemeente Wijdemeren.


V.l.n.r. Arlo Vlaar, Liliane Smit en de heer Kalthoff.

Het Koetshuis, een van het restaurant afgescheiden ruimte, is bij uitstek geschikt voor het organiseren van recepties, jubilea en huwelijken, die daar ook gesloten kunnen worden. Het restaurantgedeelte is zeven dagen in de week geopend voor dinergasten. Op doordeweekse dagen kan er ook geluncht worden. Meer informatie is te vinden op www.restaurantvlaar.nl of via tel. 035 – 656 1661.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen, regen
10 gr.
windkr. 3