WIJDEMEERSE WEBKRANT
DBL over de motie
Loosdrecht, za 28 maart 2009

DBL geeft een toelichting op de motie die de partij afgelopen donderdag indiende tegen burgemeester Don Bijl.

persbericht

Dorps Belangen Loosdrecht veroorzaakt bijna politieke crisis

Dorps Belangen Loosdrecht ook wel DBL genoemd heeft donderdag 26 maart een motie ingediend waardoor de fractievoorzitters van het CDA, de VVD, de PvdA en Groen Links bijna ontploften van verontwaardiging en boosheid.

Krokodillen boosheid vinden wij bij DBL. In de motie die mede ondertekend was door Dorps Belangen Wijdemeren en Het Kan Anders werd geconstateerd dat de Burgemeester als portefeuillehouder nu drie keer de raad verkeerd heeft voorgelicht. Dat is normaal een politieke doodzonde. Tevens werd er in de motie gevraagd of het college met een plan van aanpak komt zodat dit niet meer kan gebeuren.

De bewijzen

DBL kan schriftelijk bewijzen dat dit verkeerd voorlichten 3 keer is voorgekomen. Dat is gebeurd in het dossier van Jachtmakelaardij de Valk en de rol van de notaris, in het dossier Fortis (Ottenhome) en het meest recente dossier Dorpscentrum Oud Loosdrecht. Hier ging het om het kappen van bomen op de Bornholmkavel. Onze fractievoorzitter Jaap van Waveren las de citaten uit de recente gemeentelijke verslagen voor. Blijkbaar kan je de verslagen die de gemeente maakt niet meer vertrouwen want de fractievoorzitters van de coalitie spraken schande van deze motie. Waarschijnlijk is de aanval de beste verdediging.  De motie werd woedend en demonstratief verscheurd en in het midden van de raadszaal gegooid. Wat kan je anders doen. De gemeentelijke verslagen liegen natuurlijk niet. Daarom de krokodillen verontwaardiging.

Het verweer

Uiteraard moest de Burgemeester als portefeuillehouder hierop reageren. Zijn verweer was onder andere dat DBL overal op tegen is en alles tot in detail uitzoekt. Dat laatste vinden wij een groot compliment. Hij noemde een aantal Loosdrechtse dossiers op waar DBL niet mee akkoord was gegaan. Het West End, De Vier Linden, Vreeken Watersport, de Veilige Haven, Fortis / Ottenhome. Nogal wiedes dat DBL niet akkoord ging. Wij lezen de stukken en als de voorwaarden en condities in contracten met deze partijen niet goed zijn opgesteld dan melden wij dat in de betreffende commissie en als niemand wil luisteren kunnen wij niet anders dan tegen stemmen. Niet omdat wij tegen verbeteringen zijn maar om debacles te voorkomen. En die zijn er genoeg en spreken voor zich.

De gevolgen

De Vier Linden. De gemeente maakt slechte afspraken en de eigenaar laat het historische restaurant bijna instorten en de gemeente kan er niets aan doen. Bij Najade staan al jaren niet afgebouwde casco’s het aanzicht van de Oud Loosdrechtsedijk te verzieken.
Fortis / Ottenhome hoeven wij toch niet uit te leggen. Een van de belangrijkste trekkers van Loosdrecht is verdwenen en er komen hoofdzakelijk dure appartementen waar de projectontwikkelaar in normale tijden zijn zakken mee vult. Maar wat heeft het dorp eraan?
Het West End. De projectontwikkelaar mag een extra verdieping erop zetten omdat hij dan misschien met een benzinepomp terug komt? En zo miljoenen meer kan verdienen. De buren pikken het niet en procederen tot het gaatje en wij vinden het ook niet kunnen dat zo’n groot en hoog betonblok wordt neergezet. Door deze aanpak staat het er nog jaren verpauperd bij.
De Veilige Haven voldoet niet aan de parkeernorm die de gemeente wel bij andere ondernemers oplegt. Dat is meten met twee maten en dat is ook bij Vreeken Watersport gebeurd. Het College is daar erg goed in en dat geeft rechtsongelijkheid. En daarom zijn wij tegen de vele plannen. Niet omdat wij geen verbeteringen willen maar doordat het College van Burgemeester en Wethouders maar aan klungelen en de schade uit uw portemonnee moet komen. Daarom staat Wijdemeren nu onder curatele van de Provincie en staan de exorbitante verhogingen van OZB en vele andere zaken al op de agenda. Als ze naar DBL geluisterd hadden was het nooit zover gekomen.

Met vriendelijke groet,
PR commissie Dorps Belangen Loosdrecht

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
7 gr.
windkr. 3