WIJDEMEERSE WEBKRANT
SoZa weg? Maf idee!
Wijdemeren, do 19 maart 2009

Putter weet wie de afdeling Sociale Zaken heel graag over wil hevelen naar Hilversum. Hij vindt het een maf idee.

ingezonden bericht

SoZa/soesa

Wie het maffe idee heeft verzonnen om de afdeling sociale zaken van Wijdemeren in de etalage te zetten weet ik niet. Wie de verhuizing naar elders met alle mogelijke middelen wil doorzetten weet ik wel.

De actie wekt allerwegen weerzin. Bij de afdeling zelf, dat is nogal logisch. Je doet je werk goed, je scoort hoog bij je klanten, je weet dat je de komende jaren meer dan ooit nodig bent en dan dramt je hoogste baas door om je kwijt te raken. Bronnen binnen de gemeente weten zeker dat het een persoonlijke obsessie is van de gemeentesecretaris, die hemel en aarde beweegt om de afdeling naar buiten te verbannen. Hij gaat in zijn dictatoriale neigingen zo ver dat hij ambtenaren van de afdeling verbiedt zonder zijn aanwezigheid met leden van de gemeenteraad te spreken. Hij laat in bijeenkomsten weten dat hij hoe dan ook zijn zin zal doorzetten en SoZa zal verplaatsen bij voorkeur naar Hilversum.

Nou, daar hebben wij in het verleden leergeld mee betaald. Toen strandde voor Wijdemeren de zaak in een poging met Hilversum en Weesp tot één organisatie te komen, omdat Hilversum een voorkeursrecht voor zijn ambtenaren bedong.
Weesp zette door en hoe het daar verder is verlopen kan iedereen eenvoudig aan de weet komen. Voor Hilversum, dat is bekend, moet je oppassen.  

In onze Wijdemeerse samenleving is de nodige onrust ontstaan. De gezamenlijke ouderenbonden hebben door middel van een brief hun ongerustheid uitgesproken en in de gemeenteraad wordt de tegenstand sterker. Het zou een bezuiniging zijn, die verplaatsing, maar tot nu toe heeft niemand dat kunnen aantonen omdat een financieel bewijs ontbreekt. In ieder geval is zo’n bezuiniging beperkt en weegt zeker niet op tegen de nadelen.

Die gemeentesecretaris heeft overigens in een dolle bui zijn burgemeester dusdanig op het verkeerde been gezet, dat die politieke moeilijkheden in de raad mag verwachten. Iets met een  voorzieningenrechter die van niets wist en een paar protesterende burgers die ook van niks wisten. Dat is een ander verhaal waar ook het laatste woord nog niet over gesproken is.
Zullen de medewerkers van sociale zaken hun steun en toeverlaat vinden bij de gemeenteraad die immers aan het welzijn van Wijdemeren de hoogste prioriteit behoort te geven.

We wachten het af.

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
10 gr.
windkr. 2