WIJDEMEERSE WEBKRANT
14 april: D-Day Verkeer
's-Graveland, di 17 maart 2009

14 april, Dicht-Day. Op 14 april gaat het Noordereinde dicht tot het eind van het jaar. Ook op die dag gaat het grote kruispunt in Hilversum dicht.

Op dinsdag 14 april gaan 's-Graveland en Kortenhoef een beetje op slot. Wie de gemeentepagina's van Wijdemeren in de lokale bladen leest schrikt zich een hoedje. Het Noordereinde gaat dicht van 14 april tot het eind van het jaar. Ook op 14 april gaat het kruispunt in Hilversum (Quatre Bras) voor twee maanden dicht.

Zwaar te verduren

De Cannenburgerweg en de Koninginneweg in Kortenhoef krijgen het zwaar te verduren. Vanaf de Kerklaan/Smidsbrug worden deze wegen eenrichtingverkeer naar bedrijventerrein De Slenk en de Loodijk. Het verbod voor vrachtauto's wordt opgeheven. Omdat het kruispunt bij de Klapbrug er volledig uit gaat, moet ook al het verkeer van Kortenhoef naar Ankeveen over de Koninginneweg.

Wilt u van Bussum naar 's-Graveland en Kortenhoef, dan is er een omleiding via Hilversum. Via de Bussumergrintweg, de Bachlaan en de Leeuwenlaan (vanaf de bocht) zijn de beide dorpen te bereiken.

Kaart

Er zijn nog meer omleidingen geprojecteerd. De gemeente heeft een kaart in de lokale bladen gepubliceerd met alle omleidingen en afsluitingen. "Scheur uit en bewaar" is het advies van de gemeente. "Zodat u en uw bezoek kunnen zien waar er gewerkt wordt en hoe de omleidingsroutes lopen."

En, o ja, de Oud Loosdrechtsedijk en de Diependaalselaan. Ook dicht. Maar, een kniesoor die daar nog op let.

De oplossing? Ga met de fiets. Dan blijft het Noordereinde gewoon open voor u. Het wordt wel heel stil op het Noordereinde gedurende driekwart jaar.

Ieder nadeel heeft zijn voordeel....

Update 18-3-2009, 20.34:

Theo Reijn, die de planning van Hilversum kent, vulde het onderstaande aan:

Kleine correctie: Voordat Quatre Bras op slot gaat (en niet alleen Quatre Bras, want het is vrijwel de hele route tussen het Media Park en de Vaartweg) is de rotonde Diependaalselaan/Loosdrechtseweg weer voor het autoverkeer beschikbaar. De Diependaalselaan gaat 9 april weer open.

En vast een vooruitblik: vanaf 15 juni is over de 's-Gravelandseweg rechtdoorgaand verkeer tussen 's-Graveland en Hilversum weer mogelijk. Er is dan een rijstrook met wisselstoplicht beschikbaar.

bron
Gem. Wdm
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
11 gr.
windkr. 3