WIJDEMEERSE WEBKRANT
Grutto in de Horstermeer
Horstermeer, di 10 maart 2009

Vanuit Westbroek wordt de Horstermeerbewoners een hart onder de riem gestoken. Broeden er vogels van de Rode Lijst? Dan is er hoop.

Dossier Horstermeer

ingezonden brief

Geachte bewoners van de Horstermeer,

Maar al te gemakelijk gaat de provincie Noord Holland ervan uit dat zij dit allemaal zo kunnen doen. Naar ik heb begrepen heeft de provincie nagelaten een langdurige, meerjarige studie te doen naar de broedgelegenheid van de ook in uw polder voorkomende Rode Lijst soorten als grutto, roerdomp en purperreiger.

Dit betekent dat de plannen voor wat de uitvoering betreft zeker nog vijf tot zes jaar op zich zullen moeten laten wachten. De Provincie is namelijk volgens de Conventie van Bern verplicht een dergelijk onderzoek te doen. Doet zij dit niet dan is een simpel kort geding voor de bestuursrechter voldoende om de zaak voorlopig tegen te houden.

Er zijn namelijk geen dringende argumenten van nationaal belang voorhanden die de uitvoering van de plannen nu direkt noodzakelijk maken.
In die tijd kunnen bewoners goed overwegen op wie zij bij de volgende verkiezingen zullen gaan stemmen. Dat daarbij ook de rol van het Waterschap eens kritisch moet worden bekeken is duidelijk. Zij spelen namelijk onder een hoedje met de Natuurbeschermingsorganisaties, die vooral aan hun eigen inkomensnatuur denken.

J.C. Vendrik
Westbroek

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
8 gr.
windkr. 3