WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geld voor Ter Sype
Nieuw Loosdrecht, za 30 mei 2009

Afgelopen donderdag werd in de raad gesproken over de kosten die de ontwikkeling van het bouwplan Ter Sype met zich meebrengt.

Ter Sype

De afgelopen jaren was eerst Loosdrecht en aansluitend Wijdemeren bezig om woningbouw op het terrein Ter Sype naast het vlieveld Hilversum beschikbaar te krijgen voor de bouw van circa vijfhonderd woningen. Dat lukte tot nu toe niet omdat een baan van het vliegveld te veel geluid produceert, waardoor de normen overschreden worden. Draaiing van de baan en eventueel verharding zou dat probleem oplossen. Daartegen bestaat verzet vanuit Hilversum Zuid en De Bilt. Een patstelling die al jaren voortsleept.

Toch is er beweging. Hilversum was mordicus tegen, maar wil nu meewerken en doet onderzoek de gevolgen. . De provincie Noord-Holland is voorstander van bouw op het terrein.

Intussen zijn er door Loosdrecht en Wijdemeren al enige tonnen in de ontwikkeling van het project gestoken. Het college stelde voor om ruim zes ton uit te trekken voor de verdere ontwikkeling van de plannen.

DBW vond dat Wijdemeren maar even pas op de plaats moest maken en er geen geld in investeren, omdat het volgens hen allerminst zeker is dat de baan gedraaid zal worden en de bouw gerealiseerd.

Nog nooit zo dichtbij

De overige partijen waren positiever. Zij onderkenden dat er een risico aan het project kleeft, maar vonden dat risico te overzien. Afgewogen tegen het belang van het bouwplan was hun oordeel dan ook positief. Wethouder Betske van Henten benadrukte dat Wijdemeren nog nooit zo dicht bij bouw op Ter Sype was als juist nu, reden om nu door te gaan.

Het voorstel werd aangenomen met de aantekening dat DBW tegen een deel van het bedrag stemde.

Dossier Ter Sype / Vliegveld

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 3
circa een miljoen euro