WIJDEMEERSE WEBKRANT
Politiek in 2010?
Wijdemeren, vr 29 mei 2009

Zo langzamerhand moet duidelijk gaan worden of het politieke landschap van Wijdemeren in maart 2010 aangevuld of gewijzigd wordt.

In maart 2010 kiest Wijdemeren een nieuwe gemeenteraad. Sommige zittende partijen zijn al in de weer om een verkiezingsprogramma voor volgend jaar samen te stellen.

Gezien de opkomst van nieuwe partijen en de wederopstanding van D66 in het Haagse is de vraag gerechtvaardigd of dat gevolgen heeft voor Wijdemeren. Komt er bijvoorbeeld een lijst van de SP? Zal D66 terugkeren in de Wijdemeerse raad? Gaat de PVV zich melden? Het lijkt er sterk op dat Wim van Oudheusden met zijn Andere Politiek Wijdemeren zich gaat roeren en als nieuwe partij gaat optreden? Op zijn website staat een poll met de vraag: "Er is behoefte aan een nieuwe politieke partij a la AP@W."

Wat zal HKA (Hilbrand Korver, v.h. GL) doen? Gaat Hilbrand alleen door, of verzamelt hij andere Groen Linksers om zich heen? Werk aan de Weg duidde er enige tijd geleden op dat men misschien mee wil doen met de verkiezingen. Wordt dat geëffectueerd, of gaat men samen werken met anderen?

Eén DB

Eén wijziging staat al wel vast. DBL en DBW hebben al aangekondigd na de verkiezingen te fuseren. Zowel de partijen als de fracties. In 2002 werkten de fracties weliswaar voor 100% samen, maar de partijbesturen en de partijen waren gescheiden. Onenigheid over het dossier de Krakeelakker en het Dode Eind dreef de fracties uit elkaar, waardoor de DB's samen de macht verspeelden bij de verkiezingen van 2006.

Boeiende tijd

Partijen die mee willen doen met de verkiezingen van maart volgend jaar moeten nu zo langzamerhand uit de startblokken komen om bekendheid te vergaren een verkiezingsprogramma samen te stellen en kandidaten te werven. Het wordt een boeiende tijd voor de Wijdemeren-watchers.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2