WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nieuwe speeldata SV 's-Gr.
's-Graveland, wo 20 mei 2009

De SV 's-Graveland wordt een beetje tureluurs van de KNVB. Het wedstrijdprogramma van de nacompetitie wijzigt steeds.

ingezonden bericht

Aanpassing Speeldata

En wéér werden we geconfronteerd met een wijziging in het wedstrijdprogramma. Via email zijn we door de KNVB maandagmiddag 14.45 uur op de hoogte gesteld van een wijziging in het programma. Ditmaal betreft het de wedstrijden in de nacompetitie tegen VVA/Spartaan.

De nieuwe data zijn:

zondag 24 mei 's-Graveland - VVA/Spartaan aanvang 14.30 uur
donderdag 28 mei VVA/Spartaan - 's-Graveland aanvang 19.15 uur

De motivatie die de KNVB heeft opgegeven is er een van 'sportieve redenen'. Ieder team moet evenveel rusttijd krijgen en daarom is het programma 'een beetje doorgeschoven'. Een andere wedstrijd in de nacompetitie, ZSGO/WMS - OFC is zondag jl. niet gespeeld. Deze wedstrijd wordt nu donderdag gespeeld. Vervolgens speelt de winnaar daarvan de tweede ronde ook op zondag 24 en donderdag 28 mei. Dan hebben beide finalisten evenveel rusttijd voordat de finale op 2e Pinksterdag wordt gespeeld. Volgt u het nog?

Beide besturen hebben direct nadat de wijziging bekend was bezwaar gemaakt tegen deze wijzigingen. Eerst is er maandagavond vanuit ons bestuur een email gestuurd naar de KNVB om ons bezwaar kenbaar te maken en vervolgens is er dinsdag telefonisch contact geweest met de afdeling wedstrijdzaken van de KNVB.

Onze bezwaren liggen op het organisatorische vlak rond de sloop/nieuwbouw van de kleedkamers. Voor vrijdag en zaterdag waren werkzaamheden hiervoor gepland. Ook het feit dat er op meerdere manieren de speeldata al gecommuniceerd zijn, waren voor de KNVB geen argumenten terug te komen op de eenzijdig genomen beslissing. Gesteld wordt dat dit een probleem is voor de clubs. Teleurstellend om dit te moeten constateren, maar we zijn genoodzaakt ons aan de nieuwe speeldata te houden. Wij zullen dan ook onze plannen en communicatie op een creatieve manier moeten aanpassen.

In het kader van zegt het voort, zegt het voort, willen we u vragen deze wijzigingen door te geven aan de supporters die u tegenkomt. Wij, maar zeker de spelers, zien u graag op zondag 24 mei en donderdag 28 mei langs de lijn. Over het aanvangstijdstip van donderdag 28 mei komt mogelijk nog een wijziging. Waarschijnlijk zal het verzoek van beide clubs aan de KNVB zijn het aanvangstijdstip van 19.15 uur naar 20.00 uur te verplaatsen. Aangezien dit ook voor spelers een normale werkdag is, is op tijd verschijnen in Amsterdam, net als voor menig ander een behoorlijke uitdaging.

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 2