WIJDEMEERSE WEBKRANT
Grondprijzen Gemeente
Wijdemeren, wo 29 juli 2009

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de prijzen voor gemeentegrond in Wijdemeren vanaf 1 augustus 2009 aan te passen.

Vandaag staat (toevallig?) in Binnenlands Bestuur een artikel over de extreme verschillen tussen grondprijzen die gemeenten hanteren. Ook wordt in dat artikel door het kadaster gesignaleerd dat de grondprijzen in de verschillende provincies op en neer jojo-en.

persbericht

Prijzen gemeentegrond aangepast

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de prijzen voor gemeentegrond in Wijdemeren vanaf 1 augustus 2009 aan te passen. Hierdoor lopen de grondprijzen weer in de pas met die van vergelijkbare gemeenten en zijn ze marktconform.

De nieuwe prijzen

In 2002 zijn de grondprijzen voor bebouwde en onbebouwde grond vastgesteld. Daarna zijn ze alleen geïndexeerd. Vanaf 1 augustus 2009 kost onbebouwde grond € 150,- per m². Te bebouwen grond en bebouwde grond kost dan € 385,- per m². Bij grotere grondoppervlakten (> 75 m²) laat de gemeente de grond taxeren.

Gemeentegrond kopen

Alleen eigenaren van woningen binnen Wijdemeren kunnen de gemeente een verzoek doen om grond (snippergroen) te verkopen die direct aangrenzend is aan hun perceel in eigendom. De gemeente is bereid snippergroen te verkopen als de grond niet van strategisch belang is en niet nodig is voor de uitvoering van taken. Voor het in behandeling nemen van verzoeken om gemeentegrond te kopen brengt de gemeente vooraf € 100,-- administratiekosten in rekening. Op www.wijdemeren.nl (zoek op: gemeentegrond kopen) staat uitgebreide informatie over het kopen van gemeentegrond.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
23 gr.
windkr. 2