WIJDEMEERSE WEBKRANT
Gat Ottenhome opgevuld
Oud-Loosdrecht, za 31 januari 2009

De sluiting van Ottenhome slaat een gevoelig gat in de aantrekkingskracht van Oud-Loosdrecht. De overige watersport-bedrijven proberen het gat op te vullen.

De watersportbedrijven aan de Oud-Loosdrechtsedijk slaan de handen ineen om de levendigheid te behouden. Zo heeft De Otter de parkeerplaats uitgebreid en komen er minimaal twintig huurboten (polyvalken) bij. De Otter werkt samen met Wetterwille, De Uitkijk, Manten en Bonnema als er grote groepen komen zeilen. Samen hebben de bedrijven circa tachtig boten in de verhuur. Als er ook onderdak nodig is, of gedineerd moet worden, dan sluit Golden Tulip zich bij de samenwerkende bedrijven aan.

Ottenhome

Ottenhome, dat bekend maakte te willen doorstarten aan de Vijfde Plas, krijgt bijval van het Plassenschap. Ook Jaap van Waveren, de fractievoorzitter van DBL, is enthousiast over de eventuele doorstart van Ottenhome.

De haven voor de huurboten zou met drijvende steigers aangelegd kunnen worden. Er is een lengte van ongeveer 200 meter nodig. De gemeente staat in principe positief tegenover de doorstart, al moeten wel alle aspecten van het bestemmingsplan en Natura2000 bekeken worden voor er een definitef oordeel gegeven kan worden. De HISWA is wel positief over de plannen, maar wijst erop dat parkeren nabij De Strook een probleem is. Bovendien waarschuwt ze tegen een voorkeursbehandeling van Ottenhome, waardoor er concurrentievervalsing kan optreden.

Dossier Ottenhome

bron
G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
1 gr.
windkr. 4