WIJDEMEERSE WEBKRANT
Contract Thuiszorg
Wijdemeren, di 27 januari 2009

De gemeente heeft, na een aanbesteding, de thuiszorg voor een periode van twee jaar gecontracteerd. Het tarief en het pakket is gelijkgetrokken.

In de G&E van vandaag staat dat fractievoorzitter John van Otterloo, van de SP in Hilversum, zware verwijten maakt aan de Hilversumse wethouder Helma Ketelaar (PvdA) over het afsluiten van dit contract. Van Otterloo spreekt van wurgcontracten en vindt het tarief van € 19,45 te laag. Hij maakt zich zorgen over de te leveren kwaliteit, omdat die niet gegarandeerd is.

persbericht

Nieuw contract aanbieders huishoudelijke zorg

De gemeente Wijdemeren heeft een nieuw contract, voor de duur van twee jaar, afgesloten voor de levering van huishoudelijke zorg. De aanbieders blijven dezelfde als de afgelopen jaren: de Stichting Amaris, de Stichting Inovum, Stichting Royal Care en de Stichting Thuiszorg Gooi en Vechtstreek. Nieuw is dat er voortaan één pakket en één tarief is voor huishoudelijk zorg.

Eén pakket

Voorheen bestond er een onderscheid tussen twee vormen van zorg. Een goedkoper pakket met alleen schoonmaakwerkzaamheden (HH1) en een duurder pakket met uitgebreidere huishoudelijke zorg (HH2). Dit onderscheid komt te vervallen. Voortaan is er één pakket tegen één tarief voor de levering van alle huishoudelijke zorg. In dit totaalpakket vallen o.a. licht huishoudelijk werk, zwaar huishoudelijk werk, het organiseren van het huishouden, de was doen, huishoudelijke spullen in orde maken, boodschappen doen en de brood- en warme maaltijd bereiden. Ook het helpen van andere gezinsleden bij hun persoonlijke verzorging en het bereiden van hun maaltijd horen erbij. Het nieuwe tarief is € 19,45 per uur. De inning van de eigen bijdrage voor deze zorg blijft ongewijzigd en loopt via het CAK (Centraal Administratie Kantoor).

Aanbestedingsprocedure

Voor de zorg in de gemeente Wijdemeren konden aanbieders via een aanbestedingsprocedure inschrijven. De genoemde vier aanbieders hebben dit gedaan. De cliënten die op dit moment al zorg ontvangen zijn allemaal schriftelijk op de hoogte gesteld van het nieuwe contract.

WWZ loket

Voor informatie of het aanvragen van huishoudelijke zorg kunnen inwoners van Wijdemeren terecht bij het WWZ loket, Larenseweg 30, Hilversum, dagelijks bereikbaar tussen 9.00-13.00 uur onder telefoonnummer 0900-777 8888. E-mail: wwzloket at hilversum.nl.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
0 gr.
windkr. 2