WIJDEMEERSE WEBKRANT
's-Gravelandseweg dicht
's-Graveland, di 10 februari 2009

De komende maanden gaat het grote kruispunt van de 's-Gravelandseweg in Hilversum op de schop. Gisteren begon het werk.

De hoofdverbinding tussen 's-Graveland en Hilversum wordt geplaagd door grote afsluitingen. Eerst was het Natuurmonumenten dat met toestemming van Wijdemeren vanwege de bomenkap op 3 november de Leeuwenlaan enkele weken afsloot.

Riolering en IBP

Nu is het Hilversum dat de riolering en leidingen onder het grote kruispunt met de Geert van Mesdagweg (Quatre Bras) op de schop neemt, samen met de nabije delen van de 's-Gravelandseweg. De werkzaamheden aan de riolering worden de dag na Pasen direct gevolgd door werk voor het Integraal Bereikbaarheids Plan van Hilversum.

De klinkers tussen de kruising en het AKN gebouw worden vervangen door asfalt. Ook worden de opstelstroken bij het stoplicht verlengd om de doorstroming te verbeteren. Verkeer uit 's-Graveland naar het centrum van Hilversum wordt rechtsaf, over de Geert van Mesdagweg, naar de Vaartweg geleid. Later gaat het hele kruispunt eruit.

Weinig informatie

Iets meer informatie over de afsluiting is te vinden op de website Hilversum Beter Bereikbaar, hoewel ook die geen echt uitsluitsel geeft hoe je het beste naar het Media Park, de buurt van de Inslulindelaan en omgeving kunt komen. (Linksaf wel of niet? Per wanneer is er welke afsluiting?) Het lijkt zaak om die website in de gaten te houden om niet voor verrassingen te komen staan.

Of omrijden via Noorder- en Zuidereinde, die drukker zullen worden, om het hele kruispunt te vermijden en via Crailo of de Diependaalselaan Hilversum bereiken.

bron
div.
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
4 gr.
windkr. 5