WIJDEMEERSE WEBKRANT
AROS naar Baambrugge
Wijdemeren, do 24 december 2009

Dat Radio Wijdemeren en TV Wijdmeren gestopt zijn was al duidelijk. De AROS Mediagroep is nu in Baambrugge gevestigd.

Algemene Radio Omroep 's-Graveland

In de tachtiger jaren van de vorge eeuw begon de lokale omroep onder de naam AROS, Algemene Radio Omroep 's-Graveland. Na de herindeling sloeg de AROS de vleugels uit en noemde zich Radio Wijdemeren. Nog later kwam daar TV Wijdemeren bij. Voor de herindeling leidde de lokale radio een levendig bestaan met presentatoren als Hans Ververs, Stef Mulder, Herman Stuijver en vele, vele anderen. Het bestaan van de AROS ging altijd gepaard met hoog oplopende conflicten tussen het stichtingsbestuur en de presentatoren. Ook in 2006 ging het goed mis tussen bestuur en presentatoren. En soms tussen presentatoren onderling. Op 13 oktober besloot het college dat de lokale omroep, die we toch maar even AROS blijven noemen en geen You FM, niet langer representatief was. Het gevolg was dat de subsidie aan de AROS niet langer uitgekeerd wordt en dat de zendvergunning ingetrokken zal worden door het Commissariaat voor de Media.

Apparatuur naar elders?

Onlangs stelde René Voigt (DBW) vragen aan het college over de gang van zaken met betrekking tot de AROS. Hij had vernomen dat de studio achter sporthal De Fuik was leeg gehaald en dat de apparatuur nu buiten Wijdemeren zou staan. Hij vroeg of dat zo maar kon, omdat de spullen betaald werden met subsidie van Wijdemeren. Wethouder Gerard Abrahamse kon niet direct het antwoord geven., maar zou er later op terugkomen.

Commissie Maatschappelijke Zaken

In een commissiestuk dat op 5 januari behandeld zal worden geeft hij iets meer duidelijkheid. Per 1 november is de AROS uit de studio in Kortenhoef vertrokken en heeft de omroep zich gevestigd in Baambrugge. De AROS had voor volgend jaar een subsidieverzoek ingediend, maar heeft dat op 24 november ingetrokken.

Zendmachtiging in Loenen

Wijdemeren heeft het Commissariaat voor de Media geadviseerd om de zendmachtiging van de AROS in te trekken. Omdat indertijd een gecombineerde zendmachtiging werd afgegeven voor het gebied Wijdemeren-Loenen, is het onduidelijk wat er met de uitzendingen in Loenen gaat gebeuren, aldus het commissiestuk. Over de apparatuur wordt met geen woord gerept. Waarschijnlijk terecht omdat de AROS die gekocht heeft en dus eigenaar is van de spullen. De rol van de gemeente was hierin slechts die van een subsidiegever.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
2 gr.
windkr. 3