WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kort Wijdemeers
Wijdemeren, vr 24 april 2009

Tijdens de raad van gisteren werden mededelingen gedaan, felicitaties gegeven en korte debatjes gevoerd. Een greep uit de raad.

Felicitaties


VVD fractievoorzitter Joep Frijdal.

Namens de voltallige raad feliciteerde Joep Frijdal, de VVD fractievoorzitter, burgemeester Don Bijl met zijn benoeming in Purmerend. Hij zei trots te zijn op wat er in Wijdemeren onder het voorzitterschap van Don Bijl bereikt is. Het vertrek van Don Bijl was hem nogal rauw op het dak gevallen, maar hij begreep het volkomen. Erg jammer vond Frijdal het dat Don Bijl Wijdemeren gaat verlaten.

Voetbalkooi

Lia Moote deelde mee dat de provincie vergunning heeft gegeven voor de bouw van de voetbalkooi aan het Oppad in Oud Loosdrecht. Zij gaat nog met de omwonenden in gesprek over de aanleg van de voetbalkooi.

Burgerinspraak


Joop Steenbergen

Tijdens de burgerinspraak nam Joop Steenbergen het woord. Zijn moeder woont "ingeklemd" tussen het terrein waar Fortis gaat bouwen en het terrein van het Dorpscentrum. Zij had uitzicht op de plas. Dat wordt uitzicht op "massieve bebouwing". Volgens Steenbergen zijn er indertijd toezeggingen gedaan over grondruil, waarbij zijn moeder een andere woning op de kavels Bornholm of Ottenhome zou krijgen. Op dit moment heeft zijn moeder veel overlast van de opbrekingen op de Oud Loosdrechtsedijk. Hij zou haar graag gecompenseerd zien voor de hinder.

Vragen mag

Jaap van Waveren (DBL) belde een ambtenaar om technische informatie te krijgen. Die wenste hem niet de gevraagde gegevens te verstrekken. Rden voor Van Waveren om naar de formele kant van vragen van raadsleden aan ambtenaren te vragen. Burgemeester Don Bijl verklaarde dat ieder raadslid altijd inhoudelijk technische informatie moet krijgen al daarom gevraagd wordt. Wel wordt de betreffende portefeuillehouder altijd in kennis gesteld dat een raadslid iets gevraagd heeft.

De Dobber

Op de schriftelijke vragen van René Voigt (DBW) inzake de Dobber antwoordde wethouder Lia Moote dat de exploitatieovereenkomst is overgegaan Interveni waar Egbert v.d. Baan, die namens AH bij de onderhandelingen betrokken was en directeur van is. Daarmee kan de Dobber op zondag geopend zijn. Formeel is de vorige beheerder, de heer Bergman nog huurder van de Dobber. Nadat de quick scan over de mogelijkheden van de Dobber is afgerond, worden verdere besluiten genomen. De quick scan zal in de komende commissievergadering op de agenda staan.

Autovernielingen

Kees Bosdijk (PvdA) stelde schriftelijke vragen aan het college over de vernielingen aan auto's in Kortenhoef. Hij bedankte het college voor het antwoord dat hij kreeg. Het bleef echter onduidelijk wat het college geantwoord heeft. Bosdijk vroeg of de gemeente er een persbericht aan kan wijden, hetgeen toegezegd werd.

AROS moet raad uitzenden

Kees Bosdijk ergerde zich aan het feit dat de raadsvergaderingen niet meer via de lokale radio te beluisteren zijn. Waarom dat niet meer kan was zijn vraag. Hij riep wethouder Gerard Abrahamse op om in gesprek te gaan met de AROS, opdat in de toekomst de raadsvergaderingen weer te beluisteren zijn. Voor René Voigt was deze vraag aanleiding om zijn verbazing te uiten over die vraag. In de vorige raad "draaide u de AROS de nek om door in te stemmen met afschaffing van de subsidie en een onderzoek naar de representativiteit goed te keuren, met het doel om de AROS de zendmachtiging te ontnemen. En nu wilt u dat wethouder Abrahamse met de AROS gaat praten over uitzenden van de raad in de toekomst. Dat zijn krkodillentranen."

Aanrijtijden brandweer


Leonique Krätzschmar (VVD)

Leonique Krätzschmar (VVD) maakt zich zorgen over de aanrijtijden van de brandweer in Kortenhoef. De post is vaak onbemand en door alle wegafsluitingen kon dat wel eens een probleem zijn. Burgemeester Don Bijl kon er geen direct antwoord op geven. Hij legt de vraag bij de regionale brandweer neer. "Een mooie test om te zien hoe snel zij reageren."

Rekenkamer weer aan het werk

De rekenkamer gaat weer aan het werk. Het overleg met de rekenkamer, voorafgaand aan de raad, leverde op dat niet de hele bezuiniging op de rekenkamer wordt doorgevoerd. De rekenkamer gaat wel akkoord met de bezuiniging van € 4.000, maar niet met € 15.000 in de daarop volgende jaren, zoals was voorgesteld. Daarom blijft de bezuiniging steken op € 4.000. De fractievoorzitters gaan op zoek naar een andere bezuiniging van € 11.000 om het gat te dichten.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 3