WIJDEMEERSE WEBKRANT
Intentie Dorpscentrum
Loosdrecht, vr 24 april 2009

De fracties van DBW en DBL wilden gisteren graag debatteren over de nog te tekenen intentieverklaring met de ontwikkelaar van het Dorpscentrum Loosdrecht.

Gesloten deuren

René Voigt (DBW) wilde over de overeenkomst in openbaarheid spreken. Hij zag geen enkele rden om dat achter gesloten deuren te doen. Jaap van Waveren (DBL) wilde er ook graag over spreken, maar was iets minder hard in zijn oordeel over openbaarheid of niet. Burgemeester Don Bijl, de portefeuillehouder was wel bereid om over de kwestie te spreken, maar wilde dat beslist achter gesloten deuren doen. Hij werd daarin gesteund door de coalitiefracties.

De bekende weg

De discussie leidde tot schimmige uitwisselingen van vragen en meningen. Jaap van Waveren wilde weten of alle onderwerpen in de intentieverklaring door de raad waren besproken en goedgekeurd. Burgemesster Don Bijl wees hem erop dat Van Waveren zelf bij alle vergaderingen aanwezig was geweest, alle stukken had en dus naar de bekende weg vroeg. Van Waveren probeerde het nog maar eens. "Staan er zaken in die niet door de raad zijn goedgekeurd?" Don Bijl herhaalde zijn antwoord. In de discussie werd door Van Waveren gerefereerd aan het contract dat ooit met Situs werd gesloten en in een fiasco eindigde.

Het eind van de discussie was dat er aan het eind van de raad een besloten deel gehouden werd waarin over de intentieverklaring gedebatteerd wou worden. Dat debat duurde ongeveer een half uur.

Dossier Dorpscentrum

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2