WIJDEMEERSE WEBKRANT
De Heul is weer Open!
Oud Loosdrecht, do 9 april 2009

Aan het eind van de middag was het feest in Oud Loosdrecht. De (oude) Heul werd feestelijk heropend. Vanavond kan er weer over de dijk gereden worden.

Update 10-4-2009, 10.04: Douwe van Essen heeft een fotoalbum gemaakt met 64 foto's van de opening.


De weerspanninge lantaarnpaal, die op de keerwand ligt.

Het tracé van de Tweede Heul.

Om vijf uur had het college en een groot aantal Loosdrechters zich verzameld bij de bouwplaats waar de brug in de Dijk over de oude Heul vernieuwd was en waar volop gebouwd wordt aan de Tweede Heul en de brug daarover in de Dijk. De Heul zou weer geopend worden door er doorheen te varen. Dat duurde nog even, want er waren nog wat obstakels zoals een verkreukelde lantaarnpaal die niet meewerkten.


Het laatste keerschot gaat eruit.

De brug van de Tweede Heul in aanbouw.

In de Heul lagen voor en achter de nieuwe brug nog keerwanden die ook weg moesten. De bouwers werkten hard om ook die te verwijderen. Afsluitend werd aan weerszijden de Heul uitgebaggerd met een grijper om hem op diepte te brengen (ca. 70 cm).


Op rij, vooraan Tinus van Wettum, achteraan de sloep met burgemeester Don Bijl en zijn echtgenote.

De Van Wettums varen als eerste door de Heul

Intussen waren de boten al bemand die als eerste door de Heul zouden varen voorop drie generaties Van Wettum, met Tinus van Wettum, symbool voor Loosdrecht, op de voorplecht. Hij werd gevolgd door een sloep die bestuurd werd door burgemeester Don Bijl. Onder luid getoeter en applaus werd de tunnelbuis van de nieuwe brug ingevaren. Loosdrecht was blij in de zonnige zomervooravond. Het vaarseizoen kan weer beginnen.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
15 gr.
windkr. 2