WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vuilwater Pleziervaart
Wijdemeren, do 9 april 2009

Het college van B en W heeft besloten om te inventariseren hoe de inname van vuilwater van pleziervaartuigen in de gemeente is gerealiseerd.

persbericht

Handhaving vuilwaterinname pleziervaart

Het college van B & W heeft besloten om te inventariseren hoe de inname van vuilwater van pleziervaartuigen in de gemeente is gerealiseerd. Alle jachthavens in de gemeente worden dit jaar gecontroleerd.

Met ingang van 1 januari mogen pleziervaartuigen geen vuilwater meer lozen op het oppervlaktewater. De gemeente handhaaft het verbod en inventariseert hoe de inname van vuilwater met name bij de grote jachthavens is gerealiseerd. Grote jachthavens moeten zelf een innamepunt hebben, of mogen er gezamenlijk met een nabijgelegen haven een hebben en beheren. Kleinere jachthavens hoeven geen eigen innamepunt te hebben en moeten plezierschippers doorverwijzen naar de jachthavens die dat wel hebben. Bij grote jachthavens gaat het om havens met meer dan 50 ligplaatsen, uitgezonderd de plaatsen voor open plezierjachten. Kleine jachthavens hebben minder dan 50 ligplaatsen, uitgezonderd ligplaatsen voor open plezierjachten. Op de site www.vuilwater.info/vuilwateruitpompstations staan alle jachthavens met een vuilwaterinnamepunt vermeld.

Dit jaar worden alle jachthavens in de gemeente gecontroleerd. De gemeente wil daarbij vooral een duidelijk beeld krijgen van het aantal grote en kleine jachthavens en hoe de naleving van de vuilwaterinname geregeld is. Mochten probleemsituaties worden geconstateerd, dan zal de gemeente die vergelijken met ervaringen elders in het land.

Het verbod op de lozing van vuilwater door pleziervaartuigen moet een belangrijke bijdrage leveren aan het schoner maken van het oppervlaktewater in Nederland.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
15 gr.
windkr. 2