WIJDEMEERSE WEBKRANT
ALV Bewoners Horstermeer
Horstermeer, zo 28 september 2008

De Bewonersvereniging Horstermeerpolder houdt op woensdag 8 oktober aanstaande in het NERA-gebouw haar Algemene Ledenvergadering.

Dossier Horstermeer

ingezonden bericht

De Bewonersvereniging Horstermeerpolder houdt op woensdag 8 oktober aanstaande in het NERA-gebouw haar Algemene Ledenvergadering.

Na een hele lange stille periode is er een hoop gebeurd in de afgelopen maanden in de Horstermeerpolder; in de eerste plaats natuurlijk een spannende en spectaculaire Auto Cross; schitterend weer en grote prestaties!!! Alle lof voor de organisatie en alle vrijwilligers die onze polder met dit evenement zo fantastisch op de kaart gezet hebben en dank aan de Gemeente dat die dit initiatief van harte ondersteund heeft. Voor herhaling vatbaar!

Ook heeft de Adviescommissie haar langverwachte plan gepresenteerd op 17 september jl. Dit plan wordt uitgebreid besproken tijdens de vergadering. Waarom zit de Bewonersvereniging aan tafel met de Adviescommissie en wat hebben we tot nu toe bereikt. Het bestuur heeft het plan van de Adviescommissie uiteraard getoetst aan haar 3D's,  en we lichten onze bedenkingen toe.

De Gemeente heeft altijd benadrukt hoe belangrijk zij Draagvlak voor het plan onder de bewoners vindt. Het is de hoogste tijd dat de Gemeente deze toezegging in praktijk brengt en gaat luisteren naar haar bewoners. De geluiden op 17 september leken er namelijk niet op te wijzen dat er op Draagvlak voor dit plan gerekend kan worden, integendeel.

Er is geen enkele noodzaak om er nu opeens een haastklus van te maken; we zijn er tenslotte al een jaartje of 20 over bezig samen.
Wij vinden dan ook dat de gehele Adviescommissie de signalen die op 17 september door de bewoners zijn laten horen, serieus moet nemen en nog niet klaar is met haar werk. Het advies aan Gedeputeerde Staten zal nog even moeten wachten. De commissie moet zich inzetten voor een zorgvuldige afronding in de komende maanden. Bewoners moeten uitgebreider voorgelicht worden en nauwer betrokken zijn bij de totstandkoming van het plan.

De vergadering is alleen toegankelijk voor bewoners van de Horstermeerpolder, wij vernemen graag de mening van iedereen die een direct, persoonlijk belang heeft bij wat er zich in de polder afspeelt. Het is geen openbare vergadering.
Meer weten of reageren? Kijk op de weblog: www.horstermeerpolder.web-log.nl voor actueel nieuws.

Bestuur Bewonersvereniging Horstermeerpolder.

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
18 gr.
windkr. 2