WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geen Akkoord met de SV
's-Graveland, za 27 september 2008

In de raad meldde een trotse wethouder Wim Lorjé dat er een akkoord was met de SV 's-Graveland. Dat blijkt toch niet zo te zijn.

In de G&E van vandaag staat dat secretaris Koen Janmaat van de SV niets van een akkoord weet. Twee weken geleden kreeg men een schriftelijk voorstel met bedragen, waarna het stil bleef. Op de dag van de raadsvergadering is er wel gesproken over de bedragen, maar de SV vindt niet dat er sprake is van een akkoord, zoals de wethouder mededeelde.


Wethouder Wim Lorjé: "Akkoord bereikt."

1 Oktober 2008

De timing van de mededeling van de wethouder had alles te maken met de opdracht waarmee hij door de raad op pad is gestuurd. Die luidde dat er voor 1 oktober 2008 (komende woensdag) overeenstemming moest zijn bereikt met de SV 's-Graveland over de nieuwbouw van de kleedruimte.

Doorvragen


Ben Steenvoorden (PvdA): doorvragen.

Het vermoeden rijst dat de raadsleden Ben Steenvoorden (PvdA) en René Voigt (DBW) op dat moment wisten van de vise van de SV op het "akkoord"en daarom zeer lang doorvroegen bij de wethouder of er echt een akkoord was. Deze antwoordde herhaaldelijk op die vraag "ja" met de toevoeging "op hoofdlijnen".

Spitsroeden lopen

De kwestie van de kleedruimte speelt de wethouder al lang parten. In juni maakte de wethouder bekend dat er een akkoord was met de SV. De onderhandelaars en de SV ontkenden dat, met als gevolg dat de coalitie het agendapunt van de agenda moest halen om ongelukken te voorkomen. In juli steunde Ben Steenvoorden (PvdA) een motie van wantrouwen van DBW tegen de wethouder. De gang van zaken nu lijkt op een herhaling van zetten uit juni.

Dossier Kleedruimte SV 's-Graveland

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
stralend
19 gr.
windkr. 2