WIJDEMEERSE WEBKRANT
Korver: Weg door het Bos
's-Graveland, wo 24 september 2008

In de aanloop naar de raad van morgen is er beweging in de standpunten van de Wijdemeerse politiek. Aanleiding is de reconstructie van het Noordereinde.

Morgenavond staat de reconstructie van het Noordereinde op de agenda van de gemeenteraad. Tegen die reconstructie is flink verzet ontstaan, de gemeente is zelfs gedagvaard. (Dat leidt zelfs tot de vraag of er morgen wel een besluit kan worden genomen als de kwestie nog onder de rechter is.)

Ongemakkelijk

De GroenLinks fractie is tegen de reconstructieplannen van het college, met name vanwege het feit dat er een aantal monumentale bomen worden gekapt. Een ongemakkelijke positie, omdat GroenLinks, in de persoon van wethouder Nelleke Schenkkan in het college zit en vanuit die positie de bomenkap wenst.


Hilbrand Korver (GL)

Wethouder Nelleke Schenkkan (GL)

Fractievoorzitter Hilbrand Korver opperde het al eerder, maar komt vandaag in de G&E prominent met een alternatief plan. Hij wil de verkeersdruk op Noorder- en Zuidereinde verlichten door een tweede weg door het bos, achter de buitenplaatsen om, aan te leggen. Daarmee wil hij bereiken dat er op het Zuider- en Noordereinde éénrichtingverkeer kan worden ingesteld. De terugweg loopt dan over de nieuwe weg door het bos. Die nieuwe weg moet beginnen op de Beresteinseweg en gaat lopen over de Corverslaan en de Oude Meentweg en komt uit bij de rotonde op de Franse Kampweg bij de Hilversumse Meent. De weg zou alleen door personenauto's gebruikt mogen worden. Niet door vrachtverkeer.

Korver ziet als voordeel dat er in die opzet geen boom gekapt hoeft te worden, omdat er al, zij het onverharde, wegen liggen. Bovendien vangen de bomen rondom de nieuwe weg het fijnstof en de uitlaatgassen af.


De "Korverweg" in groen.
N. en Z.einde in rood.

CDA: Motie, als College niet naar GL-plan wil kijken


Theo Reijn (CDA)

Theo Reijn, de fractievoorzitter van de CDA fractie is bereid om het plan van GroenLinks nader te bestuderen en er over te spreken, samen met andere betrokkenen als Natuurmonumenten, het Gooisch Natuurreservaat en vereniging WADW. Als het college niet met een voorstel komt om het GroenLinks plan te bespreken, dan zal hij met een motie van die strekking komen.

Heilloze weg

Frank Ratelband, de woordvoerder van de gemeente, zegt dat alle mogelijkheden altijd serieus bekeken worden, maar heeft grote twijfels bij de GroenLinks plan. Er wordt zwaar geïnvesteerd in het opknappen van de buitenplaatsen door Natuurmonumenten. Hij denkt dan ook dat het bestuderen van een weg door het bos een heilloze weg is. Het college heeft er in de B&W vergadering van gisteren wel over gesproken. "De raad moet dan maar kijken an naar bevind van zaken handelen."

Dossier Verkeer 's-Graveland

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
17 gr.
windkr. 2