WIJDEMEERSE WEBKRANT
SV: De wereld op zijn Kop
's-Graveland, do 9 oktober 2008

De SV 's-Graveland stelt dat de brief die het college een week geleden naar de raad stuurde onjuistheden bevat. De SV wil rectificatie in een nieuwe brief.

In de commissievergadering van 30 september stelden de raadsleden vragen over het "akkoord op hoofdlijnen" met de SV dat in de raad van 26 september was aangekondigd door wethouder Wim Lorjé. In die vergadering antwoordde mede-wethouder Nelleke Schenkkan dat het college geen enkele mededeling wilde doen, maar een brief naar de raad zou sturen over de kwestie. Afgelopen weekend kwam die brief, waarin het college aan gaf dat er weliswaar overeenstemming was over de verdeling van de verantwoordelijkheden bij de bouw tussen de SV en de gemeente, maar waaruit ook bleek dat er geen overeenstemming was over de verdeling van de kosten tussen de gemeente en de SV. Ook was er geen overeensteming over de keuze van het ontwerp en de detailuitwerking daarvan. Het college constateerde dat de werkelijkheid van de SV een andere was dan die van de gemeente. Er bleek geen akkoord te zijn, ondanks de eerdere mededeling van wethouder Lorjé.

Onjuistheden in brief

In de G&E van vandaag reageert Koen Janmaat, bestuurslid van de SV getergd. Hij verwacht van het college een nieuwe brief, waarin een aantal zaken rechtgezet worden die zijns inziens onjuist in de brief worden weergegeven. De lezing van het college in de brief komt niet overeen met de werkelijkheid vindt Janmaat. Twee onderwerpen noemt hij als voorbeeld. In de brief wordt gesteld dat er twee tekeningen met het bijbehorende kostenplaatje zouden zijn, aldus Janmaat. Dat is onjuist.

Ook noemt Koen Janmaat het feit dat de SV wordt verweten dat de gemeente indertijd is uitgegaan van een goedkopere offerte van € 362.000, gevolgd door een tekortschietende communicatie tussen de SV enerzijds en de gemeente en de bouwer anderzijds. De SV is volgens het college schuld aan de slechte communicatie. "De wereld op zijn kop." :vindt Koen Janmaat.

Inmiddels heeft de SV een uitgewerkt voorstel naar de gemeente gestuurd, dat is gebaseerd op een kostenoverzicht dat Schipper Bouw heeft gemaakt. In dat voorstel wordt uitgegaan van € 385.000 bouwkosten. De SV denkt nog steeds dat men er samen uit moet kunnen komen zegt Koen Janmaat.

Update 10-10-2008, 12.02: De goedkopere offerte van de gemeente voor de bouw van de kleedruimte was niet € 330.000, zoals wij hierboven schreven, maar € 362.000. De € 330.000 dateert van eind vorig jaar (de Jan Snel containeroplossing). Daarna, op 26 juni, heeft de gemeente het beschikbare bedrag met € 26.000 verhoogd. De bouw- plus de architectkosten worden gedekt uit het gemeentelijke krediet aangevuld met een vergoeding van € 13.000 aan de SV voor werkzaamheden die de club verricht en een eigen bijdrage van € 12.000 van de club. Bouw- plus architectenkosten bedragen dan in totaal € 381.000.

Dossier SV 's-Graveland

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
12 gr.
windkr. 2