WIJDEMEERSE WEBKRANT
SV bij de Wethouders
's-Graveland, wo 1 oktober 2008

Vorige week donderdagmorgen, voor de raad, was de SV bij de wethouders Lorjé en Schenkkan. Wat er daar werd besproken. De lezing van de SV.

Varkentje gewassen

Ook Jan Blom van Schipper Bouw was bij het gesprek. Wethouder Lorjé dacht dat er nog maar twee vragen waren over de isolatiewaarde van het gebouw en over de plafonds van de kleedkamers. Waren die beantwoord, dan was het varkentje gewassen en kon hij een akkoord bekendmaken.

Koen Janmaat zag dat anders. Er was geen degelijke technische specificatie van het gebouw. Pas als die gemaakt was, konden technische mensen van de SV er een oordeel over geven, vond hij. Wethouder Lorjé dacht dat men daar wel uit zou komen en deelde mee dat hij in de raad die avond een akkoord wilde bekendmaken.

Koen Janmaat wilde dat Lorjé nog even wachtte met die bekendmaking, omdat hij ook twijfels had over het offertebedrag van Schipper Bouw. In november vorig jaar lag er een tekening van negen kleedkamers. In april liet Schipper weten dat de bouwsom daarvan € 392.000 zou worden. Nadat was besloten dat het gebouw kleiner moest worden, werd die prijs door Schipper verlaagd met het bedrag per vierkante meter. Hij kwam toen uit op € 362.000.

Nieuwe tekening bleef in de la

Op 15 mei leverde de SV bij de gemeente een tekening in voor het kleinere gebouw. Afgelopen donderdagmorgen bleek dat Schipper die tekening nog nooit had gezien, omdat de gemeente die niet had doorgegeven aan Schipper. Koen Janmaat gaf een toelichting op de tekening, die Jan Blom (Schipper) voor het eerst van zijn leven zag.

Duurder ontwerp

Nadat het ontwerp was doorgenomen concludeerde Blom dat het gebouw van de tekening duurder zou worden dan het rekenkundig verlaagde bedrag van € 362.000. De wethouders schrokken. Blom schatte dat er vijf tot tien procent bovenop zou komen. Na deze mededeling verklaarde wethouder Wim Lorjé dat de SV en de gemeente ook wel uit die meerprijs zouden komen. Er was dus volgens Lorjé een akkoord op hoofdlijnen. Nou nee, vond Koen Janmaat. Op basis van de tekening van 15 mei had de SV besloten om een maximaal vastgesteld bedrag mee te betalen. Het was dus nog te vroeg om van een akkoord te spreken, vond Janmaat, want de meerkosten zouden niet door de SV betaald worden, wat de uiteindelijke prijs van Schipper ook zou worden. De wethouder hield vol dat dat probleem wel opgelost zou worden en dat men er min of meer uit was. Koen Janmaat hield hem voor dat er pas overeenstemming is als beide partijen het met elkaar eens zijn, wat niet het geval was.

Laatste voorstel

De SV heeft op 12 september een voorstel ingediend op verzoek van de gemeente. Als het college daar ja tegen zou zeggen, dan was er wel overeenstemming, aldus Janmaat. De wethouders hadden dat voorstel niet bij zich bij de vergadering van donderdag. Desondanks verklaarde wethouder Lorjé dat men er in de komende tijd uit moest zien te komen. Zijn voornemen was om het voorstel op de raadsagenda van december te zetten.

De SV verliet de vergadering met het gevoel dat de nieuwe prijs waar Schipper mee zou komen wel eens voor nieuwe problemen zou kunnen gaan zorgen.

Dossier SV 's-Graveland

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zon en buien
15 gr.
windkr. 4