WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schakers verslaan Loenen
's-Graveland, vr 21 november 2008

De schaakvereniging 's-Graveland maakte korte metten met de schakers uit Loenen aan de Vecht.

ingezonden bericht

Schaakvereniging 's-Graveland ondankbaar naar buurgemeente

Hadden we onlangs nog baat bij de tegenwerking van Loenen aan de Vecht tegen het verdiepingenplan van de provincie Noord Holland, van die dankbaarheid viel afgelopen donderdag 20 november weinig te bemerken.

In de regionale competitie werd Loenen aan deVvecht letterlijk naar de slachtbank geloodst, al toonde de voorzitter van SV 's Graveland nog enig respect. Henk Schoenmaker had zich verdiept in de Birdopening, maar daar Patrick Kreuning die ook al enige jaren speelt was het voor hem geen verrassing. Hij koos voor een Caro-Kann verdediging die zijn tegenstander zodanig voor het blok zette dat deze geen kans zag zijn dame-loper en dame toren te ontwikkelen, dit was genoeg voor de winst, 1-0.

Floris van Doorn kwam goed uit het Middengambiet, hij hield de pion voorsprong en na veel ruilen hield hij een vrijpion over. Hij wierp diepe putten op voor zijn tegenstander en een makkelijke overwinning was het gevolg, 2-0. Patrick Kreuning heeft sedert enige maanden het Siciliaans dat hij al ruim 20 jaar speelde verruild voor het middengambiet. Hij offerde al op de 2e zet een pion die hij 7 zetten later terug won. Daarna was het enkel éénrichtingverkeer op de stelling van zijn tegenstander, die kon uiteindelijk niet alles weerleggen en een vrij eenvoudig punt maar in een fraaie partij leverde na grondig baggeren de 3-0 voorsprong op. John van der Klein had net als Patrick iets goed te maken na het weggegeven gelijkspel tegen Vinkeveen. Hij kreeg te maken met een geweigerd damegambiet. De tegenstander dacht na alles te ruilen wel een pijpleiding door Loenen te krijgen voor een gelijkspel, maar het paard van John bleek sterker dan de loper van de Loenenaren, 4-0.

Ruben Babadzjanjan begon in een Franse partij een rechtszaak over een verdiepingenplan na 2 pionnen verloren te hebben. Zijn tegenstander misrekende zich nog erger dan de provincie, blunderde een stuk weg wat een kansloze nederlaag, net als de provincie, tot gevolg had, 5-0. John Reichart speelde tegen de club waarvan hij ook lid is, dus min of meer een baggerpartij, waarbij geen de winnaar wordt. In de Italiaanse opening deed de opponent echter al na 3 zetten zo'n zwakke zet dat het slib snel weg was, 6-0. Peter Cornelissen nam als onvolprezen voorzitter aan het zevende bord plaats. Hij speelde een bistro-opening, t eten was heerlijk warm voor hem, maar helaas zat het toetje vol slibafval, een kansloze nederlaag, 6-1.

Tot slot mocht Henk Passenier de grootste put uitbaggeren. Daar zijn opponent de ene berg slib na de andere cadeau gaf, was het water snel helder en was de eindstand van 7-1 bereikt.

Had ik u niet al vorige maand bericht dat SV 's Graveland een serieuze promotiekandidaat is? Dit wordt komend seizoen nog serieuzer nu onverwachts Jan Otto heeft besloten de vereniging weer met zijn lidmaatschap te vereren, een serieuze titelkandidaat, waardoor de onderlinge competitie enkel sterker wordt. Ondanks zijn leeftijd die het gemiddelde aantal jaren van de club van 58.4 naar 59.4 tilt (ons jongste lid is 15 of 16, ons oudste lid is 87!!!) is het oppassen geblazen, Jan, we zetten een streep onder het verleden en hopen je nog lang in ons midden te zien. Jouw terugkeer in het oude nest bewijst dat schaken zowel een sport voor jong als oud is, immers ons vorige nieuwe lid was toen nog 14. Naast dat schaken echter een sport voor jong én oud is is het ook een sport voor heren en dames, we wachten nog op de eerste dame, maar hopen haar toch snel te mogen begroeten.

Ook graag een spelletje schaak spelen in een ongedwongen sfeer? Meldt u aan bij Patrick Kreuning (035-8795195/pkreuning at orange.nl) of kom eens vrijblijvend kennismaken in de Matrijs aan de Julianaweg 15 te Kortenhoef op donderdagavond vanaf 19.50 uur.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
5 gr.
windkr. 6