WIJDEMEERSE WEBKRANT
Natuurmonumenten impopulair
's-Graveland, do 20 november 2008

De kaalslag op de Leeuwenlaan en op het landgoed Schaep en Burgh wekt bij velen kwaadheid op, ondanks de bezweringen van Natuurmonumenten.

In de G&E van gisteren stond een stuk van Hans van Keken over de kaalslag op Schaep en Burgh. Hilversummer Piet de Groot was woedend toen hij de voorheen romantische plek, waar hij vaak wandelde, terugzag. "Weggevaagd, vernielacties, bomenmoordenaars" zijn citaten uit zijn mond. Zijn lidmaatschap van Natuurmonumenten heeft hij inmiddels al opgezegd.

Rond de Leeuwenlaan spelen dezelfde publieke emoties. Ook daar vindt nu de tweede tranche plaats van het kappen van de monumentale oude bomen en de vervanging door jonge linden. De komende twintig jaar zal de laan daardoor niet meer zijn wat hij was.

Gevaarlijk


Johan van Galen Last

Natuurmonumenten laat in het artikel, bij monde van Johan van Galen Last, weten dat de bomen op Schaep en Burgh er slecht aan toe zijn, net zoals die op de Leeuwenlaan. Zij zijn in zodanig slechte conditie dat het gevaar bestaat dat zij om omwaaien bij windkracht acht. Hij begrijpt dat het voor sommige mensen een moeilijk verhaal blijft.

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 4