WIJDEMEERSE WEBKRANT
Paasexpositie Galerie Wdm
's-Graveland, do 20 maart 2008

Galerie Wijdemeren heeft voor de Paasdagen een sfeervolle collectie van meer dan 60 bijzondere stillevens en portretten samengesteld.

ingezonden bericht

Galerie Wijdemeren 's-Graveland

Grote Paasexpositie in
Galerie Wijdemeren, 's-Graveland

Galerie Wijdemeren aan het Zuidereinde 68a in 's-Graveland, heeft voor de Paasdagen een speciale sfeervolle collectie van meer dan 60 bijzondere "Stillevens en Portretten" samengesteld, welke te bezichtigen zijn van Goede Vrijdag t/m Paasmaandag.

Binnen dit thema kunt u genieten van schilderijen van o.a.: Henri Bol, Henk Bos, Otto Brasov, Raoul Hynkes, Dick Ket, Jan Knikker, Jan Koeman, Jo Lodeizen, Hans van Moerkerken,Willem van Nieuwenhoven, Loe Reelfs, Margaretha Roosenboom, Jeanette Schipper, Jeannette Slager, Anton Smeerdijk, Dirk Smorenberg, Louis Stutterheim, Ben Viegers, Jan Voerman jr., Anton Weiss, Annemarie van Wolde en nog vele anderen.

De Tentoonstelling bestaat uit stillevens en portretten van de 19de eeuw tot aan de hedendaagse realisten nu. Naast een aantal antieke karakteristieke portretten en hedendaagse dierportretten wordt er een uitgebreide collectie stillevens getoond. Zowel klassieke fruitstillevens, kleurige bloemboeketten als stillevens met porselein of nostalgisch keukengerei in de stijl van Henk Helmantel. Al met al een uitgebreide selectie van vele internationale kunstenaars uit de 19de eeuw tot heden. Kunstenaars zowel uit Nederland als uit Rusland, Oostenrijk, China en bijvoorbeeld Roemenië.
Vele hedendaagse realisten werken nog in de stijl en met de technieken van de 17de eeuwse schilders. Hun vakmanschap kenmerkt zich door de door hen gebruikte tijdrovende werkwijze, waar veel liefde en geduld uitspreekt. Veel aandacht wordt hierbij geschonken aan de zeer gedetailleerde stofuitdrukking en de nauwelijks waarneembare penseelstreek, waardoor de voorwerpen haast tastbaar tot leven komen.

Opvallend zijn ook de meer impressionistische werken, waarbij sfeer, compositie en kleurgebruik een hoge prioriteit hebben. In deze stijl kunt u fraaie bloemstillevens bewonderen van de hand van o.a. Jan Koeman en Louis Stutterheim. Ook zeer de moeite waard is een bijzonder stilleven van Dirk Smorenberg. Smorenberg werd bekend om zijn geheel eigen Art Deco Stijl. Aan zijn werk werd in 2006 nog een speciale tentoonstelling gewijd in het Singer Museum te Laren. Het werk van Jan Voerman jr. is bij velen bekend van de illustraties van de vroegere Verkade-albums. Verder vindt u op deze expositie een prachtig realistisch stilleven, geschilderd in stemmige tinten door Henri Bol. Van zijn werk is een uitgebreide monografie verschenen. Van de magisch realist Raoul Hynkes wordt er een zeldzaam stilleven getoond.

Speciaal voor deze expositie is het mogelijk om in opdracht een portret of stilleven te laten schilderen (vanaf € 250,-- ), door diverse kunstenaars. Voor meer informatie: www.galeriewijdemeren.nl, / 06-41277246. De expositie is iedere zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur te bezichtigen in Galerie Wijdemeren, Zuidereinde 68a te 's-Graveland.

Deze bijzondere collectie is na de paasdagen nog te bezichtigen tot medio mei, tijdens de gebruikelijke galerie-openingstijden.
bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regenachtig
6 gr.
windkr. 2