WIJDEMEERSE WEBKRANT
DBW vragen over Ter Sype
Nieuw Loosdrecht, zo 9 maart 2008

DBW wil weten of er nu wel of niet een deal met Hilversum is afgesloten over Ter Sype. Ook wordt gevraagd naar vijf ton die in het project zit.

Dossier Ter Sype / Vliegveld

ingezonden bericht

Dorpsbelangen Wijdemeren

Op de dorpsavond in Loosdrecht van 21 februari 2008 en in de lokale pers ( zie de Wijdemeerse Webkrant van 23-2-2008 ) heeft wethouder Neef melding gemaakt van definitieve afspraken tussen Hilversum en Wijdemeren met medewerking van Provincie en Ministerie rond het plan ter Sype. Er kunnen in 2011 vijfhonderd woningen worden gebouwd. Dat vinden wij een heugelijk feit en feliciteren wethouder Neef daar dan ook mee.

Wij vinden het een minder heugelijk feit dat wij, als raad, het nieuws uit de pers moesten vernemen (of van de min of meer toevallige aanwezigheid op een dorpsavond) en hadden het liever van de wethouder Neef zelf vernomen. Hetzij mondeling, dan wel schriftelijk.

Wil wethouder Neef in het vervolg de raad, vóór publicatie, informeren, zoals verwacht mag worden bij dergelijke deals?

Wij vinden het schofferend voor de raad en college van Wijdemeren dat wij (van de Wijdemeerse Webkrant en uit de krant de Gooi- en Eemlander) moeten vernemen dat een collega-wethouder uit Hilversum onze wethouder Neef voor leugenaar zet, door te zeggen dat er helemaal geen deal is. ( zie de Wijdemeerse Webkrant van 7-3-2008 ).

Dat werpt niet alleen een smet op het blazoen van onze wethouder Neef, maar ook op het hele college en de raad.

Wil wethouder Neef, de raad aan de hand van documenten en besprekingsverslagen aantonen, dat er wel een deal over plan ter Sype is en hoe deze er precies uitziet?

Dan lazen wij ook nog in de lokale pers dat het plan ter Sype inmiddels € 500.000,= van het gemeentelijke budget heeft opgeslokt.

Kan het college aangeven waaraan dit bedrag besteed is?

Ria Hennis
Dorpsbelangen Wijdemeren

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
8 gr.
windkr. 4