WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nat.mon. zoekt vrijwilligers
's-Graveland, vr 7 maart 2008

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten’s-Graveland is op zoek naar vrijwilligers voor achter de balie.

persbericht

Word jij het visitekaartje van Natuurmonumenten in Bezoekerscentrum ’s-Graveland?


Informatieavond voor nieuwe vrijwilligers op dinsdag 1 april

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten’s-Graveland ligt in het centrum van het Gooi en de Vechtstreek, midden tussen de buitenplaatsen met hun statige huizen en parkachtige bossen. Het is een ideale startplaats voor een wandeling of fietstocht door de omgeving. Veel inwoners en recreanten bezoeken jaarlijks het gebied, ruim 100.000 mensen nemen een kijkje in het bezoekerscentrum. Ze komen voor informatie over de omgeving, speurtochten, kinderverjaardagen of nemen deel aan één van de vele excursies.

Natuurmonumenten is op zoek naar enthousiaste vrijwillige medewerkers die ons willen helpen bij het ontvangen van de bezoekers. Een uitgelezen kans om in en voor de natuur bezig te zijn en tegelijk nieuwe mensen te ontmoeten. Je bent als gastheer/gastvrouw van het bezoekerscentrum het visitekaartje van Natuurmonumenten en de natuur in de regio.

Heb je interesse in de functie van gastheer of gastvrouw? Kom dan naar de speciale introductieavond in het bezoekerscentrum op dinsdag 1 april om 20.00 uur.

Wat zijn je taken?

 • Je ontvangt – samen met een collega - namens Natuurmonumenten het publiek in het bezoekerscentrum.
 • Je geeft informatie over Natuurmonumenten en de natuur en cultuur, de recreatiemogelijkheden en de georganiseerde activiteiten in de omgeving. Je boekt mensen in voor excursies en activiteiten via het computersysteem.
 • Je helpt deelnemers aan excursies, speurtochten en andere activiteiten (onder andere verjaardagsfeestjes) op weg.
 • Je draagt de noodzaak van het werk van Natuurmonumenten uit en werft actief nieuwe leden.
 • Je verkoopt producten uit de winkel.
 • Je signaleert wensen en behoeften van het publiek en draagt waar nodig ideeën aan ter verbetering van het bezoekerscentrum.

Er zijn daarnaast nog mogelijkheden om je inzet voor het centrum uit te breiden met extra individuele taken, zoals bij bijzondere activiteiten en met administratieve werkzaamheden.

Wat verwacht Natuurmonumenten van jou?

 • Je hebt sterke sociale vaardigheden en kunt goed informatie overbrengen aan verschillende soorten bezoekers.
 • Je hebt affiniteit met de natuur en Natuurmonumenten en kunt de doelen en wensen van de organisatie op aansprekende wijze onder de aandacht brengen.
 • Je hebt genoeg tijd om 2 tot 4 dagen per maand in het bezoekerscentrum te werken. De dagen kunnen in overleg - flexibel of vast - worden ingedeeld. Natuurmonumenten zoekt gastvrouwen/heren voor dinsdag tot en met zondag, in vakanties en soms ook op feestdagen en een aantal avonden.
 • Je bent praktisch ingesteld en bereid bij te leren.
 • Je woont in de omgeving van het bezoekerscentrum. Het is handig als je bereikbaar bent per e-mail, maar het is geen belemmering als dat niet zo is.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Afwisselend en zelfstandig vrijwilligerswerk binnen een enthousiast team van betaalde en vrijwillige medewerkers.
 • Een basisopleiding en goede begeleiding. Na de informatieavond volg je een inwerkprogramma. Voor de gastheren/gastvrouwen worden ook thematische trainingen georganiseerd. Via een nieuwsbrief en regelmatige bijeenkomsten met andere medewerkers krijg je alle informatie om je werk goed te kunnen doen.
 • Werkkleding en vergoeding van eventuele reiskosten.

Informatie en aanmelding

Heb je interesse in de functie van gastheer of gastvrouw, kom dan naar de speciale introductieavond in het bezoekerscentrum op dinsdag 1 april om 20.00 uur. Je krijgt die avond meer informatie over het werk en over de verbouw van het bezoekerscentrum. Aan het eind van de avond kun je beslissen om mee te doen of niet.
De eerste gezamenlijke bijeenkomsten met alle nieuwe baliemedewerkers staan gepland op dinsdagavond 15 april (kennismaking en informatie) en zaterdag 26 april (training gastheerschap Natuurmonumenten). In mei en juni loop je een aantal keer mee met andere medewerkers, waarna je inzetbaar bent.

Je kunt je aanmelden voor de informatieavond bij Caroline Hoff, coördinator Bezoekerscentrum (T 035-6563080 of E c.hoff at natuurmonumenten.nl)

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 4