WIJDEMEERSE WEBKRANT
JCU Sportonderzoek
Wijdemeren, wo 5 maart 2008

Studenten van de Johan Cruijff University hebben in de periode oktober 2007 - januari 2008 onderzoek gedaan naar de toekomst van de sport in Wijdemeren.

persbericht

Johan Cruijff University onderzoekt sport in Wijdemeren

Studenten van de Johan Cruijff University hebben in de periode oktober 2007 - januari 2008 onderzoek gedaan naar de toekomst van de sport in Wijdemeren.

Een groot aantal bewoners, sporters, sportverenigingen en bestuurders werd ondervraagd. Zij deden dat op verzoek van vier bekende Wijdemeerse sportmensen: Ab Krook, Joop Albeda, Godewijn Aldershoff en David Pos. De resultaten zijn nu bekend.

Sport leeft

Uit het onderzoek blijkt dat sport en beweging erg leven onder de bewoners van Wijdemeren. Enkele bevindingen: veel bewoners sporten 1 tot 2 uur per week, maar de sportaccomodaties moeten niet te ver weg liggen. Gemeentegrenzen spelen geen rol bij de keuze van een sprotaccomodatie, bereikbaarheid wel. Bewoners missen specifiek sport- en bewegingsbeleid gericht op ouderen. Individualisering zorgt ervoor dat het moeilijk is om vrijwilligers te werven en teamsporten komen erdoor onder druk te staan. Verenigingen hebben behoefte aan een herkenbaar en transparant sportbeleid.

Informatie en brainstormbijeenkomst

Op 21 april organiseren de onderzoekers een bijeenkomst over de resultaten van het onderzoek. Sportverenigingen, bestuurders, politici, belanghebbenden en belangstellenden krijgen informatie over het onderzoek en de resultaten ervan. Maar vooral is het de bedoeling om met elkaar van gedachten te wisselen over de toekomst van sport in Wijdemeren. Iedereen is welkom.

De bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis Wijdemeren, Rading 1, Hilversum. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
6 gr.
windkr. 2